Ηλεία

Δημ. Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας: Κατά πλειοψηφία ο βελτιωμένος ισολογισμός

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι Οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 2016 του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να παρουσιάζουν αισθητικά βελτιωμένη εικόνα, μπορεί οι παρατηρήσεις να έχουν ελαχιστοποιηθεί, μπορεί σημαντικά θέματα να έχουν πάρει τον «δρόμο» της επίλυσης και στις επόμενες καταστάσεις να μην εμπεριέχονται στις παρατηρήσεις, ωστόσο αυτά, δεν φάνηκε να πείθουν την αντιπολίτευση και έτσι, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τρίτης. Όσο για την τακτική συνεδρίαση που ακολούθησε, αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία της μείζονος μειοψηφίας, που αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων.

Η ειδική συνεδρίαση, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και αφορούσε τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2016 (ισολογισμός, κατάσταση λογαριασμών, αποτελεσμάτων χρήσεων, προσάρτημα), την έγκριση της Έκθεσης Ορκωτών Λογιστών και την έγκριση του απολογισμού του οικονομικού έτους 2016. Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πέτρος Γιαννακόπουλος, ο οποίος, στην σύντομη τοποθέτησή του, έκανε λόγο για την ελαχιστοποίηση των παρατηρήσεων (σ.σ κατα 12 σελίδες λιγότερες φέτος) της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή Άγγελου Διονυσόπουλου – που παρέστη στη συνεδρίαση – και στα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει, ευχαριστώντας μάλιστα γι’ αυτό τους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία αλλά και την λογίστρια – εξωτερική συνεργάτη του δήμου, γι’ αυτό. Ο κ.Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην τακτοποίηση των τιμολογίων, στην διευθέτηση του θέματος που αφορά τα ανταποδοτικά Τέλη με ενημέρωση των οφειλετών με ατομικές ειδοποιήσεις, στην τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών όσον αφορά τις Συμφωνίες, στην δρομολόγηση της τακτοποίησης του Περιουσιολογίου του δήμου κ.α, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι, την επόμενη χρονιά, οι παρατηρήσεις θα έχουν μηδενιστεί.

Το λόγο έλαβε και ο κ.Διονυσόπουλος, παρουσιάζοντας βασικά σημεία της Έκθεσης του, επισημαίνοντας κάποιες από τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει σε αυτή, όπως το θέμα της ΔΕΥΑ, ο μη υπολογισμών ποσών που αφορούν Αγωγές προς τον δήμου και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες, αναγνωρίζοντας ωστόσο την καλή προσπάθεια που φαίνεται να έχει γίνει, σε σχέση με τις παρατηρήσεις των προηγούμενων ετών.

Οι ερωτήσεις

Ακολούθησαν ερωτήσεις τόσο τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργο Αηδόνη και Θεόδωρο Παπαηλιού, καθώς και από τους δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Μπενέτση και Δημήτρη Δημητρόπουλο, σχετικά με την το βιβλίο αποθήκης των καυσίμων, με τα  Ανταποδοτικά Τέλη, για το Περιουσιολόγιο κ.α, λαμβάνοντας απαντήσεις τόσο από τον κ.Γιαννακόπουλο, όσο και από τον Ορκωτό Λογιστή κ.Διονυσόπουλο.

Η τακτική συνεδρίαση, η ένταση και οι αποχωρήσεις

Με την ολοκλήρωση της Ειδικής Συνεδρίασης, ακολούθησε η Τακτική Συνεδρίαση, η οποία – ως είθισται – ξεκινά με τη συζήτηση των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, μετά την έκδοση της πρόσκλησης της συνεδρίασης. Σ’ αυτό το σημείο και με αφορμή την εισήγηση του θέματος της δωρεάς οικοδομικών υλικών προς τον δήμο, από τον δημ. σύμβουλο Νίκο Μαρούντα, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον κ.Αηδόνη να αναφέρεται στη μη τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών σχετικά με την αποδοχή της δωρεάς, την αυθαίρετη –όπως είπε – μετακίνηση οχήματος του δήμου για την παραλαβή του υλικού της δωρεάν αλλά και τον τίτλο «αντιδήμαρχος» που αποδόθηκε στον κ.Μαρούντα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος για το εν λόγω θέμα, ενώ κουβέντα συνεχίστηκε με ερωτήσεις από τον δημ. σύμβουλο Αντώνη Μουζή για το έργο της περίφραξης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Πελοπίου. Στο σημείο, παρενέβη ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, επισημαίνοντας την κατάχρηση του χρόνου από την πλευρά της αντιπολίτευσης σε κάθε συνεδρίαση με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να γίνονται κουραστικές και να αποθαρρύνονται να τις παρακολουθήσουν τόσο οι πρόεδροι των Τ.Κ που επιθυμούν να εκθέσουν τα προβλήματα των περιοχών τους όσο και οι δημότες. Η απάντηση ήρθε δια στόματος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Αηδόνη, να κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι δεν είναι ικανή και ελκυστική για να προσελκύσει τους προέδρους και τους δημότες τις συνεδριάσεις. Ο διάλογος συνεχίστηκε σε έντονους τόνους, με την παράταξη του κ.Αηδόνη να αποχωρήσει κατηγορώντας το προεδρείο για «φασιστικές συμπεριφορές» τις οποίες ο ίδιος και η παράταξή του δεν δέχονται και δε θα επιτρέψουν. «Θλίβομαι, αν ο κ.Αηδόνης εκλαμβάνει ως φασιστική συμπεριφορά την προσπάθεια τήρησης του κανονισμού και των χρόνων, σύμφωνα με τον κανονισμό του Συμβουλίου, ώστε να υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος», σχολίασε από την πλευρά του ο κ.Φλέσσας, που έκανε λόγο για διαρκές «λεκτικό μπούλινγκ στις συνεδριάσεις εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης».

Όλη η επικαιρότητα