Ηλεία

Δημ. Συμβούλιο Ήλιδας: Αποφάσεις για ανάπτυξη από Χελωνίτη μέχρι φράγμα Πηνειού

Ακούστε το άρθρο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΤΗΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ

Η υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραχώρηση της χρήσης και άδειας επέμβασης  για 40 χρόνια  της δημόσιας παραλίμνιας έκταση 6.500 στρεμμάτων, με σκοπό τη δημιουργία Οικολογικού χωριού λίμνης Πηνειού, είναι ένα από τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί  κεκλεισμένων των θυρών στο Συνεδριακό Κέντρο.

Ακόμα, θα τεθεί ένα θέμα που έχει να κάνει επίσης με μια μεγάλη παρέμβαση, με την υποβολή αιτήματος  προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για παραχώρηση χρήσης και άδειας επέμβασης μ για 50 χρόνια της παραλιακής δασικής έκτασης 1.100 στρεμμάτων δάσους Μαραθιάς-Σαβαλίων, με σκοπό τη δημιουργία Δασικού Τουριστικού Χωριού Χελωνίτη κόλπου.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει  και την υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για παραχώρηση χρήσης και άδειας επέμβασης  για 50 χρόνια των 53 στρεμμάτων στο δασάκι Μύτικα Παλουκίου, με σκοπό τη δημιουργία δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.

Επίσης , θα ληφθεί απόφαση και για την υποβολή αιτήματος προς την Ιερά  Μητρόπολη Ηλείας, για παραχώρηση έκτασης 8 στρεμμάτων στην Κουρούτα, με σκοπό τη δημιουργία Πανελλήνιου Παραθεριστικού Κέντρου για ΑΜΕΑ.

Μεταξύ άλλων την συνεδρίαση θα απασχολήσουν και τα παρακάτω θέματα: Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στον Δήμο Ήλιδας – Ετήσια συντήρηση για το λογισμικό τού ΚΕΠ Υγείας και τις επιπλέον υπηρεσίες.

Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Δελτίου της πράξης: ‘Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας’, η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Υποβολή νέων προτάσεων στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων», με τίτλο: Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο.

Όλη η επικαιρότητα