Ηλεία

Δημ. Συμβούλιο Ήλιδας: Εντάσεις, αποχωρήσεις και «καυτά» θέματα έμειναν στην… ενημέρωση

Σημαντικές προστριβές υπήρξαν χθες το απόγευμα στο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση.
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές προστριβές υπήρξαν χθες το απόγευμα στο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση, καθώς κατά τη διάρκειά του τέθηκαν επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα όπως η κατάσταση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μετά την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα σε αυτό, το ενδεχόμενο επένδυσης με φωτοβολταϊκά πάρκα δίπλα από το φράγμα Πηνειού στο οποίο πλήθος κόσμου είναι αρνητικοί, η πορεία του θέματος του Κάμπινγκ Κουρούτας και η αύξηση των δημοτικών τελών.

Κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, το λόγο έλαβε πρώτος ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης που αρχικά θέλησε να ευχηθεί καλή χρονιά σε όλους και άμεσα να τελειώσει το θέμα της πανδημίας. Ακολούθως, επεσήμανε πως το 2022 είναι δύσκολο έτος όσον αφορά την κατάρτιση των προϋπολογισμών, ενώ έριξε και την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι έχει θέσει ως αρμόδιους τους δήμους για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται από τους δημότες.

Ενημέρωση για καίρια ζητήματα

Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα δημοτικά τέλη και τις αυξήσεις, καθώς και για το θέμα των εξωλίμνιων εκτάσεων για το οποίο όπως τόνισε θα υπάρξει επίσημη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιανουαρίου, όπου πιστεύει ότι θα έχει λάβει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που έχει θέσει προς την «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου» και πως θα κληθούν τόσο οι αρμόδιοι αυτής όσο και ο περιφερειάρχης να δώσουν το παρών και να δώσουν εξηγήσεις για την υπάρχουσα κατάσταση.

Έπειτα επικεντρώθηκε στην συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπου η τελευταία κατέστησε σαφές πως θα υπάρξει αμέσως σχεδιασμός για την υγεία της Ηλείας. Τέλος, πραγματοποίησε ενημέρωση για το Κάμπινγκ Κουρούτας και υπογράμμισε πως η ΕΤΑΔ θα πρέπει να προβεί στην παραχώρηση που εδώ και καιρό ζητά ο δήμος.

Εντάσεις και αποχωρήσεις

Σημαντικές εντάσεις υπήρξαν τόσο από πλευράς προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Ζαχαρόπουλου με την αντιπολίτευση, όσο και του δημάρχου με την αντιπολίτευση για τα φλέγοντα ζητήματα του δήμου αλλά και για θέματα που αφορούν τη διαδικασία ψηφοφορίας. Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους, ενώ υπήρξαν και αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων.

Ανάρτηση πανό

Το «Βήμα Πολιτών» δε θα μπορούσε να λείπει από το δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, αναρτώντας πανό με μήνυμα «ΟΧΙ στην υποβάθμιση, ΝΑΙ στην αξιοποίηση». Με αυτό τον τρόπο δείχνει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια τέτοιου είδους επένδυσης στην περιοχή.

Περισσότερες λεπτομέρειες από το δημοτικό συμβούλιο Αμαλιάδας, τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και τα αποτελέσματα της ψήφισης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, θα δοθούν σε αναλυτικότερο ρεπορτάζ της «Π» στο αυριανό φύλλο.

Όλη η επικαιρότητα