Ηλεία

Δημ. Συμβούλιο Πύργου: Νέοι πρόεδροι σε Λιμενικό Ταμείο και ΔΟΠΠ

Προχωρά με τρεις αστερίσκους η μελέτη για ΣΧΟΟΑΠ!
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου το θέμα «Έγκριση και παραλαβή της Μελέτης Γ.Π.Σ./ ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Πύργου του Δήμου Πύργου – Φάση Β2», με την προϋπόθεση να γίνουν τρεις συγκεκριμένες παρατηρήσεις.

Παρουσία του τοπογράφου και μελετητή των ΣΧΟΟΑΠ Ευάγγελου Καραμπλιά, η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων(ΣΥΠΟΘΑ) με τρεις διορθώσεις που προτάθηκαν από κοινού από τον κ.Καραμπλιά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι τρεις παρατηρήσεις έχουν αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα πολλές φορές και από τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και αφορούν τις αποθήκες του ΑΣΟ, το βουνό του Κατακόλου και το τετράγωνο της παλαιάς αγοράς στο ιστορικό κέντρο του Πύργου.

Οι παρατηρήσεις για τη διόρθωση της μελέτης

Όπως ειπώθηκε και συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση του σώματος, αυτές θα διατυπωθούν ως εξής:

1 ) Αποθήκες ΑΣΟ: Όσον αφορά το κύριο πρόβλημα με τι αποθήκες ΑΣΟ οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και εμποδίζουν τη δημιουργία χώρου πολιτισμού, θα προταθεί ότι θα έχουν κοινωφελή χρήση και χρήση πολιτισμού.

2 ) Παλαιά Αγορά: Σχετικά με το τετράγωνο της παλαιάς αγοράς στο κέντρο του Πύργου και τις παρακείμενες θα διατυπωθεί η αντίθεση στο να γίνει χώρος πρασίνου.

3 ) Βουνό Κατακόλου: Αναφορικά με το βουνό του Κατακόλου θα σημειωθεί η παρατήρηση ότι αυτό παραμένει στην υφιστάμενή του κατάσταση, δηλαδή ότι είναι δάσος, με την προϋπόθεση ότι δε θα θιχτεί ο δασικός του χαρακτήρας.

Ο κ.Αντωνακόπουλος τόνισε ξανά ότι πρέπει να προχωρήσει η μελέτη για το καλό της πόλης, εστιάζοντας ξανά στις τρεις συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να γίνουν επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να εμποδίζεται η ανάπτυξη της πόλης, καθώς υπάρχουν επενδυτές που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και περιμένουν να προχωρήσει η συγκεκριμένη μελέτη».

Ακόμα εγκρίθηκε ομόφωνα η αγορά ακινήτου στο κέντρο του Πύργου με τη διαδικασία της δημοπρασίας, ώστε να αξιοποιηθεί για την δημιουργία και την ίδρυση του Ιστορικού Μουσείου Πύργου.

Αίτημα σε ΚΕΔΕ και Υπουργείο Εσωτερικών

Έγγραφο προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου έστειλαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τριών εργαζομένων οι οποίοι έμειναν εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος. Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα θα ζητηθεί τόσο η παρέμβαση της ΚΕΔΕ όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να συμπεριληφθούν οι τρεις αυτοί εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς είναι απόλυτα έμπειροι και χρήσιμοι.

Νέο προεδρείου στο Λιμενικό Ταμείο και νέα πρόεδρος του ΔΟΠΠ

Με αντιρρήσεις και ενστάσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκαν χθες κατά πλειοψηφία ( σ.σ 13 Ναι και 9 Όχι) τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, το οποίο πλέον απαρτίζεται από τους εξής:

Πρόεδρος: Κώστας Καραγιάννης

Αντιπρόεδρος: Νίκος Τριβιζάς (αναπληρωτής: Γεώργιος Μανώλης)

Μέλη: Αριστέα Ριζοπούλου, Μαρία Φίλη, Ανδρέας Σπυρούλιας

Αναπληρωματικά μέλη: Βασιλική (Έβελυν) Καρακίτσου, Αθανασία Γιαννοπούλου, Παναγιώτης Χρονόπουλος.

Όσον αφορά την αλλαγή των μελών του Λιμενικού Ταμείου, ο δήμαρχος Πύργου, στάθηκε στην ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου με νέα άτομα που να έχουν όρεξη για δουλειά  και πρόθυμα να προσφέρουν για την καλύτερη λειτουργία του , ενώ ως αιτιολογία για την αλλαγή των παλιών μελών έκανε λόγο για ασυνέπεια και απουσία από τις συνεδριάσεις, παρουσιάζοντας μάλιστα και το απουσιολόγιο.

Από την πλευρά του ο κ.Καννής και ο κ.Νικολούτσος καθώς και μέλη των παρατάξεων τους ζήτησαν την αναβολή της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία όμως καταψηφίστηκε ( σ.σ 13 Όχι και 9 Ναι).

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε» είπε  ότι δεν υφίστανται σοβαρός λόγος για την αλλαγή αυτή, ζητώντας σε επόμενη συνεδρίαση την παρουσία των παραιτηθέντων μελών ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους όσον αφορά αυτά που τους καταλογίζει ο κ.Αντωνακόπουλος ( σ.σ ασυνέπεια και συνεχείς απουσίες).

Για αποκεφαλισμό μελών με «γκιλοτίνα» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος  κ.Νίκος Θεοδώρου, χαρακτηρίζοντας «φασιστικές» τις πρακτικές του δημάρχου.

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου εκλέχθηκε η δικηγόρος κα Μαριάννα Σταθοπούλου, η οποία ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. Ο κ.Καννής εξέφρασε τη διαφωνία του όσον αφορά τον ορισμό της κας Σταθόπουλου ως πρόεδρο του ΔΟΠΠ, λέγοντας πως η διαφωνία του είναι πολιτική και όχι προσωπική.

Όλη η επικαιρότητα