Μεσσηνία

Δημ. Συμβούλιο Τριφυλίας: Πίεση για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με μοναδικό θέμα το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα ζήτησαν δημοτικοί σύμβουλοι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις προθέσεις της Περιφέρειας για πρόταση του δρόμου Αρχαία Ολυμπία – Λεύκτρο.
Ακούστε το άρθρο

Το τμήμα του δρόμου Καλό Νερό – Τσακώνα όπως τονίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μείζον για την περιοχή και δεν μπορεί να παραπέμπεται για το μέλλον.

Ζητήθηκε να βγει ένα ψήφισμα, κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς ο πρόεδρος του Σώματος φάνηκε διστακτικός, μιας και απουσίαζε ο δήμαρχος από τη συνεδρίαση, και το παρέπεμψε σε μια συνεδρίαση που όπως είπε θα έχει μεγαλύτερη απαρτία.

Ζητήθηκε επίσης να γίνει και μια συνεδρίαση που θα κληθούν σε αυτή τόσο ο περιφερειάρχης όσο και οι βουλευτές του νομού να πάρουν θέση.

Το θέμα αρχικά έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης τονίζοντας πως υπάρχει ένα ζήτημα με το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα με όσα έχει πει ο κ. Νίκας και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το δήμαρχο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η σιωπή, πρόσθεσε. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος πρότεινε το συγκεκριμένο θέμα να έρθει σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Τριφυλία είναι μια άκρως αγροτική και τουριστική περιοχή και ο δρόμος είναι σημαντικός, είπε, και πρόσθεσε: Το θέμα αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί, αλλά εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα. Τον απόντα δήμαρχο υπερασπίστηκε ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος, λέγοντας πως το θέμα αυτό ήταν το πρώτο που έθεσε ο κ. Λεβεντάκης στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τριφυλία. Επίσης απευθυνόμενος στον κ. Μερκούρη τον ρώτησε ποιες ενέργειες είχαν κάνει αυτοί ως δημοτική αρχή. Και συμπλήρωσε πως ο ίδιος έχει θέσει το θέμα αυτό 3 φορές κατά τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους.

Ο Γιάννης Αδρακτάς επισήμανε πως η τοποθέτηση του περιφερειάρχη δημιουργεί νέα δεδομένα για το δρόμο και είπε: Ο δρόμος αυτός είναι πύλη εισόδου για την Τριφυλία και δεν μπορεί να αγνοείται, καθώς δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την υλοποίησή του. Πρέπει να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο να κληθούν ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές να πάρουν θέση.

Ο Αγγελής Κοροβίλας επισήμανε ότι ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα είναι πνεύμονας ζωής για την Τριφυλία και πρέπει να παλέψουμε όλοι για να γίνει. Απόψε κιόλας, είπε, πρέπει να υπάρξει μια αντίδραση, να βγει ένα ψήφισμα καθώς οι εξελίξεις τρέχουν. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασημακόπουλος τόνισε ότι μπορεί να βγει ένα ψήφισμα σε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Επανερχόμενος ο κ. Μερκούρης ζήτησε και αυτός να βγει ένα ψήφισμα απέναντι σε αυτά που λέει ο περιφερειάρχης, σχολιάζοντας και την τοποθέτηση του προέδρου του ΔΣ να βγει ψήφισμα σε μια συνεδρίαση που θα είναι όλοι παρόντες, λέγοντας «καταλαβαίνω την αδυναμία σας να πάτε κόντρα στον κ. Νίκα».

Πηγή: Εφ. «Ελευθερία»

Όλη η επικαιρότητα