Ηλεία

Δήμαρχος Ζαχάρως, Ν. Χαραλαμπόπουλος: «Έκκληση να μην κλείσει το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ζαχάρω»

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, επισκέφτηκε τον Διοικητή του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ζαχάρως, και προέβη στην εξής δήλωση:

«Με αφορμή τις πληροφορίες ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημά της στην Ζαχάρω, υπήρξαμε δέκτες έντονων ανησυχιών και παράπονων από πολίτες, ανθρώπους της αγοράς και συνταξιούχους.

Η Ζαχάρω είναι το τοπικό διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Νότιας περιοχής του νομού Ηλείας. Ως εκ τούτου, η πλειονότητα των εμπορικών, τουριστικών και αγροτικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται στην γύρω περιοχή, καταλήγουν να διεκπεραιώνονται με οικονομικές συναλλαγές στα υποκαταστήματα των τραπεζών της Ζαχάρως.

Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει ορεινά και ημιορεινά χωριά, απ’ όπου ξεκινούν οι συνταξιούχοι να εξυπηρετηθούν και όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο, που στην ουσία το καλοκαίρι αποτελεί το επίκεντρο της τουριστικής δραστηριότητας.

Καθότι η Ζαχάρω και η ευρύτερη περιοχή εμφανίζει αξιόλογη οικονομική δυναμική, την οποία με στρατηγικές κινήσεις οφείλουμε να ενδυναμώσουμε, είναι επιτακτικό να επανεξεταστεί το ζήτημα που ανέκυψε, ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ζαχάρω».

Όλη η επικαιρότητα