Ηλεία

Δήμοι Πύργου – Ήλιδας: Οριοθετήθηκαν οι περιοχές που δικαιούνται αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016

Με κοινή απόφασή τους οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών προχώρησαν στην οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Οι περιοχές

Ειδικότερα η νομοθεσία για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτήρια από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αφορά τους δήμους Πύργου και Ήλιδας. Συγκεκριμένα για τον δήμο Πύργου οριοθετήθηκαν οι περιοχές Δημοτική Ενότητα Ιάρδανου (Τοπική Κοινότητα Πρασίνου) και Δημοτική Ενότητα Πύργου (Δημοτική Κοινότητα Πύργου και οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Αμπελώνα, Βαρβάσαινας, Βυτινεΐκων, Γρανιτσεΐκων, Κατακόλου και Κολιρίου). Για τον δήμο Ήλιδας οριοθετήθηκε η Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας (Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας).

Αιτήσεις στον ΤΑΠ

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση μέσα σε διάστημα 3 μηνών από την δημοσίευσή της σε ΦΕΚ θα πρέπει οι πολίτες των οποίων τα κτήρια (σπίτια, αποθήκες, επαγγελματικοί χώροι κλπ) έχουν υποστεί καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία, που στην περιοχή της Ηλείας, είναι ο Τομέας Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (ΤΑΣ). Η αίτηση, που θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση θα πρέπει να γίνει προκειμένου αρμόδια επιτροπή να πραγματοποιήσει αυτοψία στους χώρους που θα αναφέρονται από τον κάθε πολίτη.

Όλη η επικαιρότητα