Categories: Ελλάδα

Δημητρακόπουλος για δίκη Φιλιππίδη: Κάποιοι έχουν κάνει το MeToo επάγγελμα

Share

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη δική του που βρίσκεται σε εξέλιξη μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (10/1) ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Κάποιοι έχουν κάνει το MeToo επάγγελμα» διαμήνυσε.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο δικηγόρος τόνισε πως στη δίκη υπήρξαν ηθοποιοί που διέψευσαν όσα κατήγγειλε η πρώτη καταγγέλλουσα.

«Εάν το δικαστήριο μετά από 10 μήνες, όπου εξετάστηκαν τουλάχιστον 45 μάρτυρες και είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους, σταθεί μόνο στο κίνητρο των τριών γυναικών, τότε ειλικρινά θλίβομαι σαν δικηγόρος» είπε.

«Ένα κίνητρο είναι ο φθόνος, επειδή διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους για συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη»
«Υπάρχουν τόσοι αυτόπτες μάρτυρες που διέψευσαν ιδιαίτερα όλα τα επιχειρήματα της πρώτης κατηγορούμενης, ότι δήθεν βιάστηκε στο θέατρο Ήβη και στα γραφεία μίας εταιρείας παραγωγής θεατρικών παραστάσεων. Εάν το δικαστήριο μείνει στο κίνητρο μόνο τότε μεταβάλλεται σε εκπομπή. Χάνει το θεσμικό του χαρακτήρα και γίνεται καφενείο» συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος και οι τρεις καταγγέλλουσες επεδίωκαν να συνεργαστούν με τον ηθοποιό. «Ένα κίνητρο είναι ο φθόνος, επειδή διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους για συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη» υπογράμμισε.

«Έχετε δει όλοι το MeToo. Όλοι το αγκαλιάζουν, όλοι είμαστε δίπλα σε μία γυναίκα ή άντρα που μπορεί να είναι θύμα κακοποίησης. Από εκεί και πέρα οι καταγγελίες αυτές πρέπει να γίνονται γρήγορα, αυτή είναι η συμβουλή που δίνω, γιατί μετά από 10 χρόνια όλα ξεθωριάζουν και το μόνο που μένει είναι ο λόγος του και ο λόγος της» σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες για ηθοποιούς. Όταν διαπιστώθηκε ότι οι καταγγελίες ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, από εκεί βρέθηκαν ”εθελόντριες” και περιέγραψαν πράξεις που είχαν χαρακτηριστικά κακουργήματος. Κάποιοι έχουν κάνει το MeToo επάγγελμα, ζουν από αυτό» τόνισε κλείνοντας.