Ηλεία Πολιτική

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου να βοηθήσω τον τόπο μου…»

Με φόντο το Καλλιμάρμαρο αλλά με την Ηλεία πάντα στο επίκεντρο έδωσε συνέντευξη στην ΟΡΤ ΤV ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο το Καλλιμάρμαρο αλλά με την Ηλεία πάντα στο επίκεντρο έδωσε συνέντευξη στην ΟΡΤ ΤV ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μετά από τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη όπου επισημοποιήθηκε αυτό που όλο το τελευταίο διάστημα φημολογούταν, ότι δηλαδή θα είναι υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε στα ερωτήματα δηλώνοντας στην αρχή:

«Πράγματι πριν από περίπου δεκαπέντε λεπτά συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και επισημοποιήθηκε – επιβεβαιώθηκε η απόφαση και επιλογή να είμαι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Ηλείας. Κάτι που το ήθελα, πολύ, βέβαια είχε συζητηθεί στο παρελθόν και πριν από λίγο καιρό πήρε σάρκα και οστά. Ο Πρωθυπουργός με ενθάρρυνε γι’ αυτό αλλά και εγώ εξέφρασα την επιθυμία μου γιατί δεν ξεχνώ ποτέ ότι η Ηλεία είναι η γενέτειρα του πατέρα μου και εκεί πέρασα πολλά από τα παιδικά μου χρόνια. Αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας μου με τις όποιες ιδιότητές μου, ποτέ δεν ξέχασα την Ηλεία, ανταποκρινόμουνα σε κάθε αίτημα των Ηλείων για να συμβάλλω στην επίλυση προβλημάτων που υπήρχαν.

Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ για να είμαι ειλικρινής στο ξεκίνημα της πορείας μου ως πολιτικού ότι στο τέλος δεν θα πήγαινα στην Ηλεία, δεν θα επέστρεφα στην Ηλεία. Εκεί θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να βοηθήσω τον τόπο γιατί να πούμε και μια αλήθεια πέρα από τα ωραία λόγια που συνήθως ακούγονται σε μια τέτοια συζήτηση, η Δυτική Πελοπόννησος και η Ηλεία που είναι στο κέντρο της δυστυχώς δεν ήταν ποτέ στο επίκεντρο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ανάπτυξη.

Είναι ίσως από τις ομορφότερες γωνιές της Πατρίδας μας, προικισμένη η Ηλεία από τον Πολιτισμό, την Ιστορία, τη Φύση, τον Θεό, έχει ωραίους εργατικούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν αφήσει την Ηλειακή γη και βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλον τον κόσμο, είχα την ευκαιρία να ταξιδεύω και να τους συναντώ όπου διακρίθηκαν και ξεχώρισαν παντού.

Τώρα ένας από τους στόχους είναι να ενθαρρύνουμε τους απανταχού ανά τον κόσμο Ηλείους να αρχίσουν σταδιακά να επιστρέφουν στον τόπο τους όχι μόνο για να τον επισκέπτονται αλλά και για να τον βοηθήσουν στη νέα τροχιά ανάπτυξης που είμαι βέβαιος ότι θα ξεκινήσει και που θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί οι Ηλείοι πέραν από κόμματα και διαφορές θα ενωθούμε για να δούμε τον τόπο μας – όπως λέει και το προεκλογικό μας σύνθημα – μπροστά».

-Θα ήθελα να ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή. Και αφού φτάσαμε εδώ να δούμε λίγο πως προέκυψε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς σας στην Ηλεία, σε αρχικό στάδιο, γιατί από ότι ξέρω και από ότι ο ίδιος έχετε δηλώσει στο παρελθόν, το όνομά σας σε πρώτο επίπεδο ακουγόταν για την Α’ Αθηνών στην οποία όπως επίσης είχατε δηλώσει ήταν και ο φυσικός σας χώρος.

«Και βεβαίως είναι, μην ξεχνάτε πως από εδώ ξεκίνησα, από εδώ έγινα βουλευτής, εδώ ήταν το Υπουργείο Εξωτερικών όταν ήμουν ακόμα διπλωμάτης, εδώ εξελέγην δήμαρχος και από εδώ έφυγα για να πάω στις Βρυξέλλες ως Ευρωπαίος Επίτροπος. Είπα όμως τότε ότι θα επιστρέψω μια ημέρα στην Ελλάδα όπως είναι φυσιολογικό, στην Πατρίδα μου και στην πολιτική μου κοιτίδα που είναι η Νέα Δημοκρατία. Το που όμως δεν το είχαμε πει. Πώς προέκυψε λοιπόν αυτό. Πρέπει να πω ότι όσο κι αν οδηγός είναι η αγάπη και ο σεβασμός προς την γενέτειρα του πατέρα μου πριν από οκτώ περίπου μήνες δέχτηκα το πρώτο μήνυμα από την Ηλεία, από Ηλείους που με ενεθάρρυναν από την ώρα που επιστρέφω στην πολιτική να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Ηλεία. Με το επιχείρημα ότι ήρθε η ώρα η Ηλεία να αποκτήσει ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Τους είχα πει τότε ότι πάντα ήμουν και θα παραμείνω ένας από αυτούς. Ναι μου λένε αλλά θα θέλαμε να εκπροσωπείς πλέον την Ηλεία. Το συζήτησα με πολλούς στην Αθήνα και είδα ότι η ιδέα γινόταν θετικά αποδεκτή. Βέβαια όταν διεμήνυσα στα κομματικά όργανα αλλά και προσωπικά είπα στον Πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρομαι για την Ηλεία, εξεπλάγην. Γιατί ήξερε και όλοι ξέρουν ότι εδώ εκλέγομαι, εδώ είναι η εκλογική μου βάση και πρέπει να πούμε και μια αλήθεια ότι δεν είναι και δύσκολο να εκλεγείς διότι όταν έχουν περάσει τόσα χρόνια έχεις εμπεδώσει την παρουσία σου. Αν βγούμε τώρα στον δρόμο μια βόλτα και παρά τα όσα έχω κάνει μέχρι τώρα και τις όποιες ιδιότητες αν με συναντήσει κάποιος στην αυθόρμητη αντίδρασή του θα με προσφωνήσει δήμαρχο. Το σκέφτηκα λοιπόν πάρα πολύ και λέω έχω κάνει όλον αυτόν τον κύκλο, έχω υπηρετήσει την Ελλάδα, την Αθήνα, την ελληνική διπλωματία, την Ευρώπη, γιατί να μην προσφέρω τις υπηρεσίες μου που το θεωρώ ηθικό χρέος όλων των Ελλήνων στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα. Πρώτα διότι ο πατέρας μου γεννήθηκε εκεί, πολλοί εκ των συγγενών μου ζουν ακόμα στην Ηλεία, μέχρι πέρυσι τα αδέλφια του ήταν εκεί, η μητέρα μου κατάγεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ηλεία, κοντά στην Ανδρίτσαινα, είναι το Ελληνικό Αρκαδίας και κάθε φορά κατέβαινα, όχι απαραίτητα με επίσημη ιδιότητα αλλά το έκανα με την καρδιά μου σαν προσκύνημα στη γη των γονιών μου.

Πήρα λοιπόν την απόφαση, είπα ότι το επιθυμώ και σήμερα επιβεβαιώθηκε με την απόφαση του Πρωθυπουργού. Είπαμε στην αρχή ότι δεν έχω την αίσθηση ότι πηγαίνω στην Ηλεία αλλά ότι επιστρέφω. Θέλω να σας πω ότι την πρώτη φορά που είδα θάλασσα στην ηλικία των 2 ετών ήταν στην Κουρούτα και να πω και κάτι παραπάνω τα παρακλάδια της οικογένειας από την ώρα που εγκαταστάθηκαν – μιλάμε για τα τέλη του προ-προηγούμενου αιώνα – στην περιοχή οι πρόγονοί μου, το ένα παρακλάδι κατευθύνθηκε προς τον Κάμπο προς την Αμαλιάδα, στο Αυγείο συγκεκριμένα, το άλλο στην Κοπάνιτσα, τώρα το λένε Κρυονέρι, κοντά στην Ανδρίτσαινα. Πολλές φορές έχω επισκεφθεί αυτά τα μέρη. Περισσότερο με προσκυνηματικό σκοπό. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι με την όποια νέα ιδιότητά μου στο μέλλον θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου με βάση αυτό που είπαμε πρωτύτερα: Η Ηλεία πρέπει να ξαναβρεί τη θέση που της αναλογεί, της αξίζει μαζί με όλους τους άλλους, τους συναδέλφους, τη Βουλή και όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας και όλων των κομμάτων. Να δώσουμε δηλαδή προτεραιότητα στο να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας.

Έτσι ήρθαν τα πράγματα και με χαρά βλέπω και σημειώνω ότι οι Ηλείοι το επιθυμούν και εγώ θα ανταποκριθώ και στην εμπιστοσύνη και στην αγάπη τους».

-Σε μια αποστροφή του λόγου σας είπατε ότι η Ηλεία είναι μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας αλλά εγκαταλελειμμένη κάτι που δεν είναι μυστικό, μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αν κατέβει σε αυτά τα μέρη. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό – γιατί φαντάζομαι δεν έχει κάποιος προηγούμενα με την Ηλεία – και πλέον με τη συμβολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου πώς αυτό μπορεί να αλλάξει;

«Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν. Σίγουρα όμως πέντε βασικές προτεραιότητες μπορούν να τεθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Νομού. Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στον Πύργο θα επισκεφθώ τις μεγάλες πόλεις της Ηλείας, θα μιλήσω με τους φορείς, θα αφουγκραστώ αυτά που έχουν να πουν έτσι ώστε να ιεραρχήσουμε τους στόχους όλοι μαζί για το πώς μπορεί με γρήγορους ρυθμούς η Ηλεία μπορεί να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Λέω θαύματα δεν μπορούν να γίνουν γιατί ήδη έχει περάσει πάρα πολύς χρόνος, η Ηλεία δεν ήταν στα σχέδια τα αναπτυξιακά που εκπονεύονται από την Αθήνα και αυτό φαίνεται και από το κακό της οδικό δίκτυο και από το γεγονός ότι δεν έχει αναδειχθεί και προβληθεί η Ολυμπία. Το Brand Name Ολυμπία δεν ξέρω αν το γνωρίζεται αυτό, είναι το δεύτερο πιο γνωστό στον κόσμο μετά την Coca Cola. Και δεν είναι απλώς οι αρχαιότητες, βεβαίως είναι η γενέτειρα του Ολυμπισμού, εδώ μέσα βλέπετε όλα τα σύμβολα που συνοδεύουν τη δική μου σχέση με τον Ολυμπισμό και πρέπει να σας πω ότι ως ιδρυτής της Παγκόσμιας Ένωσης Ολυμπιακών Πόλεων που είναι ένας από τους Οργανισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είχα προβλέψει ώστε η Ολυμπία να είναι μια από τις ιδρύτριες πόλεις, ως ιστορική πρωτεύουσα του Ολυμπισμού, η Αθήνα ως η πρώτη πόλη που διοργάνωσε τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Λωζάνη που είναι η έδρα της ΔΟΕ.

Δεν με συνόδευσε σε αυτό η Ολυμπία τότε προφανώς γιατί ήταν έξω από τις προτεραιότητες των Δημοτικών Αρχών, τώρα όμως θα την ξαναβάλουμε στον χάρτη συγχρόνως όμως θα προωθηθούν και κάποιες ιδέες που δεν είναι στα χαρτιά έτσι ώστε παράλληλα με τις αρχαιότητες να αναδειχθεί και ο υψηλός συμβολισμός σε μια εποχή που το έχει ανάγκη και ο κόσμος γιατί το Ολυμπιακό Ιδεώδες δεν είναι κάτι το άυλο. Είναι ένα πλέγμα αρχών και αξιών πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί ένας καινούργιος κόσμος και βέβαια η Αρχαία Ήλιδα από όπου έλκω και την καταγωγή – θυμάμαι ότι οι παλιότεροι την έλεγαν παλαιόπολη γιατί έτσι χαρακτήριζαν τα ερείπια τα οποία ήσαν εκεί – από εκεί όμως ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

-Με δεδομένο ότι η Ηλεία έχει μείνει εκτός του αναπτυξιακού χάρτη θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να είναι και θέμα πολιτικού προσωπικού; Δηλαδή πάσχει η Ηλεία από πολιτικό προσωπικό ικανό να διεκδικήσει και να φέρει αποτελέσματα για τον τόπο;

«Δεν θέλω να αξιολογήσω το πολιτικό προσωπικό, αυτό δεν το έκανα ποτέ, ούτε στην Αθήνα ούτε αλλού. Ξέρω όμως πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Αθήνα και σίγουρα η πίεση που ασκείται από την περιφέρεια μπορεί να τα επηρεάσει. Δεν είναι θέμα μόνο προσώπων είναι και θέμα προτάσεων, αξιόπιστων, πειστικών και εφαρμόσιμων. Η Ηλεία έχει περάσει και ημέρες δόξας. Στο παρελθόν. Ίσως έχει ξεχαστεί ότι στην κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση περίπου δώδεκα στελέχη της κυβέρνησης ήταν Ηλειακής καταγωγής. Ηλείος δεν είσαι μόνο αν μένεις εκεί. Είναι να έχεις και Ηλειακή συνείδηση και προέλευση και καταγωγή. Εκείνη την εποχή έλαμπε το αστέρι του Θανάση Κανελλόπουλου ισχυρή προσωπικότητα, είχα την τύχη να τον γνωρίσω και είχαμε συνεργαστεί στις απανωτές εκλογές που γινόντουσαν και φαίνεται πως πάμε κι εμείς σε κάτι τέτοιο σε λίγο καιρό, όταν τότε ήμουν διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού αργότερα και τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Παλαιότερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Στεφανόπουλος και άλλοι πολλοί. Από την ημέρα που είπα ότι κατάγομαι από την Ηλεία πολλοί πολιτικοί μου είπαν ότι κατάγονται κι αυτοί από εκεί και δεν το έλεγαν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το έλεγαν. Πάντως επειδή έχω διατελέσει και δήμαρχος της Αθήνας έχω να σας πω ότι οι πραγματικοί Αθηναίοι είναι πάρα πολλοί λίγοι.

Αν σκεφτείτε ότι όταν ξεκίνησε την ιστορία της η πόλις των Αθηνών, όταν ιδρύθηκε η πρωτεύουσα της Ελλάδος ο πληθυσμός της Αθήνας δεν ήταν παρά μόνο δύο χιλιάδες. Που κατοικούσαν γύρω από την Πλάκα κυρίως. Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όμως δεκαπλασιάστηκε ο πληθυσμός, είχαμε την εσωτερική μετανάστευση και πολλοί εγκατέλειψαν τη δύσκολη ζωή που είχαν στην Περιφέρεια για να έρθουν στην Αθήνα και να φύγουν και έξω από την Ελλάδα. Με την ιδιότητά μου τόσο ως υπουργού εξωτερικών παλιότερα όσο και Ευρωπαίου Επιτρόπου όπου κι αν πήγαινα στον κόσμο και διάβαζαν τις εφημερίδες ότι ήμουν εκεί έρχονταν και με έβρισκαν τα Ηλειακά σωματεία. Ίσως κι εσείς δεν ξέρετε ότι ακόμα και μέσα στο Κογκρέσο υπάρχει ομάδα ελληνικής καταγωγής πολιτικών που έλκουν την καταγωγή από την Ηλεία. Στον Καναδά, επίσης, στην Αυστραλία παντού.

Αυτό το δυναμικό είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιδιαιτέρα πατρίδα κυρίως των γονέων του. Μερικά τηλέφωνα που έκανα τον τελευταίο καιρό σε κάποιους Ηλειακής καταγωγής πραγματικά αισθάνθηκα ότι σε αυτή την προσπάθεια που πάμε να κάνουμε δεν είμαστε μόνοι. Όλοι θέλουν να συνεισφέρουν ώστε η Ηλεία να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Το αξίζει αυτός ο Νομός, το αξίζουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί ακόμα κι αν είναι 100 χιλιάδες λιγότεροι από την προηγούμενη απογραφή.

Είναι υποχρέωση της Χώρας να δημιουργήσει προϋποθέσεις αυτοί οι συμπατριώτες μας που έφυγαν να επιστρέψουν. Η ανάπτυξη λοιπόν δίνει θέσεις εργασίας και δημιουργεί και καλύτερους όρους εργασιακούς και γι’ αυτό η προτεραιότητα σε ότι αφορά το μέλλον της Ηλείας είναι να αναπτυχθεί. Η Ηλεία από μόνη της θα μπορούσε να θρέψει τη μισή Ευρώπη. Τι της λείπει; Νερά; Άφθονα.
Οι αγρότες που έχουν μείνει πίσω στην Ηλεία τους αξίζει δημόσια αναγνώριση και εύσημα που κρατάνε ακόμα τη γη ζωντανή. Οι επιχειρήσεις που έχουν στηθεί εκεί με τις εξαγωγικές τους δυνατότητες, έχει χαρίσματα αυτός ο τόπος. Αυτό που χρειάζεται μόνο είναι νέα νομοθεσία, επενδυτικό πλαίσιο ασφαλές για εκείνους που θα φέρουν εκεί τα λεφτά τους και βεβαίως οι προϋποθέσεις που περιγράψαμε στην αρχή, οδικό δίκτυο, καλές υπηρεσίες υγείας και να νιώθει ο ντόπιος, ο κάτοικος της Ηλείας ασφαλής από όλες τις πλευρές.
Πιστεύω πολύ στο μέλλον της Ηλείας και τώρα σε αυτή τη φάση της δικής μου πορείας και διαδρομής στην πολιτική έχοντας διατρέξει όλες αυτές τις δημόσιες θέσεις και την εμπειρία που έχω αποκομίσει νομίζω θα της είμαι πάρα πολύ χρήσιμος».

-Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε εκλογές για τις 21 Μαΐου μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας να πάμε σε μια μακρά εκλογική περίοδο. Ποιο είναι το διακύβευμα των φετινών εκλογών;

«Ο κίνδυνος ο μεγάλος είναι να γυρίσουμε πίσω εκεί που ήμασταν πριν από πέντε χρόνια. Δεν είμαι κινδυνολόγος, πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί το καλό του τόπου θέλουν. Αυτός ο εκλογικός νόμος κατακερματίζει το πολιτικό σύστημα της Χώρας που ούτως ή άλλως έχει τις αδυναμίες του. Η ακυβερνησία θα ακυρώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών που εφαρμόστηκαν την τελευταία τετραετία. Είμαστε από τις Χώρες που υπέστησαν τη μικρότερη ζημιά τόσο από την ενεργειακή κρίση, όσο και από την υγειονομική κρίση. Ήρθαν πολλά λεφτά από την Ευρώπη και κατανεμήθηκαν σωστά με βάση κοινωνικά κριτήρια. Αν γυρίσουμε πίσω φοβάμαι ότι θα ακυρωθεί η πολιτική που ήδη έχει ξεκινήσει και έχει εμπεδώσει στην Ελλάδα και κοινωνική σταθερότητα και κοινωνική ασφάλεια αλλά και εθνική ασφάλεια. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη και υπάρχουν παραλείψεις αλλά η εμπειρία που έχει η σημερινή κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα δώσουν ακόμα καλύτερες ημέρες για τον Έλληνα πολίτη στο μέλλον. Η ακυβερνησία μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει η Ελλάδα με τα σημερινά αλλά και με τα μελλοντικά δεδομένα. Χρειάζεται λοιπόν πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Αυτός ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να αισθάνεται ασφαλής. Και πιστεύω ότι μία από τις μέριμνες της επόμενης κυβέρνησης είναι να τον αλλάξει. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πήγαιναν και πηγαίνουν καλά αλλά το διακύβευμα είναι θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω».

-Στις εκλογές ο λαός στέλνει μήνυμα. Θα ήθελα να στείλετε κι εσείς ένα μήνυμα στον Ηλειακό λαό και στους υποστηρικτές σας και στους «πολέμιους».

«Δεν υπάρχουν ούτε πολέμιοι, ούτε εχθροί. Είναι κάποιοι που το θέλουν, είναι κάποιοι που το απεύχονται ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Τα προβλήματα της Ηλείας τα ζουν οι Ηλείοι που ζουν εκεί. Αλλά η μέχρι στιγμής εξέλιξη των πραγμάτων έχει αποδείξει ότι τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Χρειάζεται λοιπόν κάποιοι να συμβάλλουμε ώστε να πάρουν τον δρόμο της επίλυσής τους.

Εκείνο που μετράει για εμένα είναι κατά πόσον αυτό που τελικά αποφασίστηκε είναι αποτέλεσμα αγάπης για τον τόπο. Και είπα ότι οι περισσότεροι εκ των Ηλείων ή όσων έλκουν την καταγωγή από την Ηλεία δεν ζουν στην Ηλεία. Δεν είμαι ο πρώτος πολιτικός. Πολλοί πολιτικοί στο παρελθόν από την Αθήνα ήρθαν. Και ο Θανάσης Κανελλόπουλος και ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος δεν ζήσαμε την Ηλεία. Εγώ μέχρι τα δέκα μου χρόνια ήμουν εκεί. Επέλεξα κι εγώ όπως εκατοντάδες άλλοι έναν διαφορετικό δρόμο στη ζωή μου. Αλλά το ότι στην κορύφωση αυτής της καριέρας που είναι πολλές οι επιλογές που υπάρχουν μπροστά μου ο ίδιος επέλεξα να υπηρετήσω τη γενέτειρα του πατέρα μου αυτό είναι κάτι που προέρχεται μέσα από την καρδιά μου.

Σε αυτούς λοιπόν που το θέλουν να ξέρουν ότι δεν θα τους διαψεύσω και σε εκείνους που αναρωτιούνται γιατί έγινε δεν έχουν παρά να δουν το αποτέλεσμα την ώρα εκείνη που θα αξιολογηθούμε όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί από τα αποτελέσματα που θα φέρουμε. Μέχρι στιγμής η διαδρομή μου από όπου κι αν πέρασε άφησε αποτύπωμα και αποτέλεσμα. Είναι μια συνειδητή επιλογή αγάπης για έναν τόπο που του αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και το οποίο θέλω κι εγώ μαζί με όλους τους άλλους να το υπηρετήσω και να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα».

Όλη η επικαιρότητα