Αρκαδία Εκπαίδευση

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Η απευθείας επαφή με τους εκπαιδευτικούς συνεχίζεται

Ακούστε το άρθρο
Σχολικές μονάδες της Μεγαλόπολης επισκέφθηκε την Τρίτη 30/05/2017 ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, κατόπιν πρόσκλησης του. Μαζί με τον βουλευτή Γιώργο Παπαηλιού, τον Δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο, επισκέφτηκαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης. Ο υφυπουργός συνομίλησε με τους δασκάλους και τις νηπιαγωγούς και αναφέρθηκε στην καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, στη μείωση του αριθμού μαθητών σε είκοσι- δύο ανά τμήμα και στην επέκταση του ολοήμερου προγράμματος και στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο ΕΠΑ.Λ. Μεγαλόπολης όπου έγινε εκτεταμένη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Τόνισε ιδιαίτερα την πρώτη εφαρμογή του «μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας», που έχει γίνει ευρέως αποδεκτό από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα 1200 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ., στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα ομαλής και ασφαλούς πρόσβασης στην αγορά εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και πιστοποίηση επιπέδου 5, βάσει του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
Ο κ. Μπαξεβανάκης σημείωσε ότι ο θεσμός αυτός συμβάλλει στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και σε συνδυασμό με τη συνολική αναβάθμιση των ΕΠΑΛ, θα ωφελήσει και την τοπική ανάπτυξη, καθώς περισσότεροι απόφοιτοι θα επιλέγουν τομείς που παρέχουν ειδίκευση σε επαγγέλματα που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.

Όλη η επικαιρότητα