Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: «Συνεχίζουμε την εφαρμογή του “4ου μνημονίου”»

Ακούστε το άρθρο
Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα βρίσκεται εκτός μνημονίων. Από εκείνη τη στιγμή προσπαθούμε, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, να επουλώσουμε τις πληγές που υπέστησαν εκατομμύρια συμπολίτες μας και να αποκαταστήσουμε συνθήκες αξιοπρέπειας για τον κόσμο που υπέφερε επί δέκα σχεδόν χρόνια.
Όμως, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την καταστροφή, αντί να είναι ταπεινοί και μετρημένοι, μας κατηγορούν ότι εφαρμόζουμε ένα 4ο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο, όμως, που τα μέτρα του τα ψηφίζουν και με τα δυο τους χέρια!
Αφού το θέλουν ας συμφωνήσουμε. Συνεχίζουμε, λοιπόν, την εφαρμογή του “4ου μνημονίου”.
Χθες, λοιπόν, ψηφίστηκαν στη Βουλή τα εξής:
– Ρύθμιση των χρεών των πολιτών προς την εφορία σε έως 120 δόσεις, με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.
– Ρύθμιση των χρεών των πολιτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με επαναϋπολογισμό της οφειλής και με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.
– Ρύθμιση των χρεών των πολιτών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα (ΔΕΥΑ, Λιμενικά Ταμεία κλπ) σε έως 100 δόσεις, με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.
– Δυνατότητα των αγροτών να λάβουν σύνταξη με ύψος οφειλής που από 4.000 ευρώ αυξάνεται στα 6.000 ευρώ.
– Χορήγηση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με ποσοστά που κυμαίνονται από 100% για τους χαμηλοσυνταξιούχους και φτάνουν στο 30% για όσους λαμβάνουν κύρια σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ.
– Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13%.
– Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα τρόφιμα από 24% σε 13%.
– Μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο από 13% σε 6%.
– Αύξηση των συντάξεων χηρείας από 50% σε 70% και κατάργηση των περιορισμών ηλικίας.
– Μέτρα προστασίας των διανομέων φαγητού (“ντελιβεράδων”).
– Υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν τις απολύσεις.
Το σημαντικό είναι ότι όλες αυτές οι ελαφρύνσεις για τους πολίτες γίνονται από το περίσσευμα του προϋπολογισμού, χωρίς δηλαδή να δημιουργούμε νέα ελλείμματα, όπως αυτά που μας οδήγησαν στην κρίση και στη χρεοκοπία. Δεν υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Υποσχόμαστε ότι το “4ο μνημόνιο” θα επανέλθει σύντομα και με άλλα “μέτρα”. Να έχουν υπομονή και θα ξαναέρθουν στη Βουλή και θα ψηφίσουν και τα επόμενα!
Δημήτρης Μπαξεβανάκης
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Όλη η επικαιρότητα