Ηλεία

Δημήτρης Δήμου: Ανεξαρτοποιήθηκε και συστρατεύτηκε με τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο

Ακούστε το άρθρο

Δήμαρχος Πηνειού: «Οι δημότες, μας θέλουν όλους μαζί»

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πηνειού και την συστράτευσή του με τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο, ο οποίος έχει απευθύνει προς όλες τις δυνάμεις  του Δημοτικού Συμβουλίου ενωτικό προσκλητήριο,  ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δήμου.

Ο Δημήτρης Δήμου επισκέφθηκε στο Δημαρχείο τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο, στον οποίο γνωστοποίησε την απόφασή του ενώ στη συνέχεια είχαν γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δήμου δήλωσε:

«Η αγάπη του κόσμου του Δήμου Πηνειού που για τρίτη συνεχόμενη τετραετία με έβγαλε πρώτο δημοτικό σύμβουλο στη πόλη της Γαστούνης, ήταν μεγάλη μου τιμή η οποία προϋποθέτει και κάποιες απαιτήσεις. Με αναζητάνε καθημερινά και γνωρίζετε πως αγαπώ τον τόπο μου και την προσφορά  στο κοινωνικό σύνολο.

Σας ανακοινώνω πως θα προσφέρω ξανά τις υπηρεσίες μου στο Δήμο Πηνειού άμισθος, διότι για όσους δεν το γνωρίζουν και τις προηγούμενες  τετραετίες  όντας συνταξιούχος,  δεν έπαιρνα ούτε ένα ευρώ. Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου για τον τόπο μας.

Ο δήμαρχος κύριος Ανδρέας Μαρίνος ,ο οποίος είναι στενός μου φίλος από το 1980, όπου ήμασταν μαζί και στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ηλείας, γνωρίζει τις δυνατότητές μου και από την αρχή ζητούσε να τον βοηθήσω στο έργο  του. Γι’ αυτό τον ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνει  με αυτή την πρόταση. Γι’ αυτούς τους λόγους  αποφάσισα να συνεργασθώ μαζί του και να προσπαθήσουμε  να λύσουμε σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας.

Επίσης ευχαριστώ και τον κύριο Γεωργόπουλο Διονύσιο της μείζονος μειοψηφίας για όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαστήκαμε και είναι ένας εξαίρετος κύριος και πραγματικός εργάτης για τον τόπο μας.

Είναι πολύ συγκινητική και σημαντική αυτή η συνεργασία με τον Ανδρέα Μαρίνο, γιατί μου δίνεται και πάλι η ευκαιρία να βοηθήσω ξανά τον τόπο μου.»

Ανδρέας Μαρίνος: «Οι δημότες μας θέλουν όλους μαζί»

 

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος υποδεχόμενος τον ανεξάρτητο Δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δήμου δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζω στον κοινό τόπο της δράσης για την ωφέλεια των δημοτών του Δήμου Πηνειού, τον Δημήτρη Δήμου. Έναν άνθρωπο αξιόλογο με δράση πλούσια και πολυσχιδή όσον αφορά τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Κοινωνία, έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της καθημερινότητας και της κοινωνικής φροντίδας.

Έχω από καιρό απευθύνει ενωτικό προσκλητήριο, σε όλες τις δυνάμεις που απαρτίζουν σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, να συνεργαστούμε για να υπηρετήσουμε τον τόπο μακριά από εφήμερες φιλοδοξίες και πολύ κοντά στο στόχο που λέγεται συμφέρον του Δήμου μας. Η Γαστούνη, η έδρα του Δήμου Πηνειού, με την τεράστια ιστορία, μας υποχρεώνει να δούμε ότι και στο παρελθόν, την εποχή της Επανάστασης, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αυτά που οφείλουμε και που απαιτεί το κοινό συμφέρον.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος Πηνειού έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα  τεράστια, αλλά έχει και μεγάλα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν όχι από το γνήσιο ενδιαφέρον εκείνων που διοίκησαν. Και το λέω αυτό γιατί ζητήματα όπως το νερό, όπως ο Βιολογικός καθαρισμός, όπως η Κοινωνική φροντίδα είχαν πάει πίσω. Είμαστε όμως εδώ όλοι μαζί αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις  γι’ αυτά τα ζητήματα. Αυτός ήταν και ο σκοπός που κάλεσα όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου να δούμε κατάματα τα θέματα αυτά και με κοινή δράση να τα επιλύσουμε.

Τον Δημήτρη Δήμου τον γνωρίζω τουλάχιστον σαράντα χρόνια. Γνωρίζω την πολυσχιδή δράση του με γνώμονα πάντα την κοινή ωφέλεια και το συμφέρον του τόπου. Είμαι βέβαιος  ότι οι ευθύνες οι οποίες θα πάρει στην πλάτη του, είναι γνώριμες για εκείνον. Είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός που γνωρίζει άριστα και τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις. Για θέματα καθημερινότητας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην κοινή δράση. Τόσο εκείνος όσο και εγώ αφιερωνόμαστε στο πώς θα απογειώσουμε τον Δήμο.

Ο Δημήτρης  Δήμου το έδειξε και με την πρώτη ψηφοφορία που είχαμε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο και με την θετική του στάση, στήριξε την πρόταση του δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά του αγροτεμαχίου έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στο όνειρό μας που λέγεται πόσιμο νερό στην πόλη της Γαστούνης, αλλά και σε όλο τον Δήμο. Είναι η τρίτη φορά  για τον Δημήτρη Δήμου που εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος . Έχει σειρά ετών στη θέση του αντιδημάρχου και εκλέγεται πρώτος σύμβουλος στην πόλη της Γαστούνης. Στις περυσινές δημαιρεσίες  η πλειοψηφία στήριξε την πρόταση της μειοψηφίας και ο Δημήτρης Δήμου εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γόνιμα , δημιουργικά  και αποδοτικά όπως οφείλουμε, για να υπηρετήσουμε εκείνους που μας έστειλαν εδώ.

Οι δημότες μας θέλουν όλους μαζί. Θέλουν μαζί να πηγαίνουμε μπροστά τον τόπο. Σε αυτήν την προσταγή λοιπόν πειθαρχούμε και συστρατευόμαστε, ο Δήμητρης Δήμου και εγώ. Τα προβλήματα έχουν λύση εφόσον υπάρχει ενότητα, υπάρχει συναντίληψη και καλή διάθεση από όλους μας. Είμαστε η δημοτική αρχή ενός ιστορικού  δήμου της Ηλείας και πρέπει να βάζουμε στην άκρη ότι μας χωρίζει, να προτάσσουμε εκείνο που μας ενώνει , συνδημιουργούμε και να συναποφασίζουμε όλοι  με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας. Είμαστε εδώ για να το υπηρετήσουμε και να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι θα το καταφέρουμε γιατί είμαστε όλοι μαζί ».

Όλη η επικαιρότητα