Αρθρογραφία

Δημήτρης Γεωργόπουλος: Χάθηκε η φωνή της αγάπης

Γράφει η Σοφία Βαρουξή.
Ακούστε το άρθρο

Η πιο ευαίσθητη

Η πιο γλυκειά

Η πιο τρυφερή

Η πιο αληθινή φωνή της Αμαλιάδας, σίγασε για πάντα.

Καλέ μας και σεβαστέ μας Δημήτρη, αληθινέ μας άνθρωπε γνωρίζοντάς σε πιο πολύ κατάλαβα ό,τι υπάρχουν τελικά άνθρωποι με τόσο βάθος αγάπης στην καρδιά τους.

Την μοίραζες απλόχερα πάντα με τον γλυκό σου λόγο, αλλά και τα ποιήματά σου, που τα έγραφε πάντα η καρδιά σου και η ψυχή σου. Τα ποιήματά σου ήταν γνήσια, ατόφια, αληθινά γιατί είχες το χάρισμα, αυτό που σε ξεχώριζε, να ακούς προσεκτικά, έναν – έναν τους ανθρώπους που καλωσόριζες στον χώρο σου.

Εκεί γνώρισες πολλά μέλη της τοπικής κοινωνίας, τους αγκάλιασες με αγάπη και αυτό σου το ανταπέδωσαν με τη δική τους αναγνώριση, τόσο σ’ εσένα, όσο και στην λατρεμένη σου οικογένεια, τη γλυκειά σου Διαμαντούλα αλλά και την κόρη σου, την πασίγνωστη πνευμονολόγο της Αμαλιάδας και όχι μόνο, Θεώνη Γεωργοπούλου και τον γιο σου, τον Χρήστο σου, τον άξιο τραπεζικό με την έμφυτη επικοινωνία, που και οι δυό έχουν κληρονομήσει από σένα.

Άτομα με κοινωνικές αξίες, όπως σου έλεγα, αγαπημένε μου και σεβαστέ μου Δημήτρη και δάκρυζαν τα μάτια σου από συγκίνηση και αγάπη. Το ίδιο έκανες και για τα εγγόνια σου την Μαριντίνα και τον Δημήτρη – τον Πάνο και τον Δημήτρη καθώς και για τον μοναδικό σου αδελφό δικηγόρο Γιώργο.  Σου έλεγα για την καλή συμπεριφορά στην οικογένειά σου, και τα καλά σου λόγια γι’ αυτούς που δεν στεναχωρούσες ποτέ, δεν πίκραινες με τίποτα. Ποτέ μα ποτέ καλέ μου Δημήτρη που σε ξεχώρισα και σ’ αγαπούσα, γιατί είχες την αθωότητα ενός μικρού παιδιού.

Γυρνάω τον χρόνο πίσω στην ευλογημένη στιγμή που μπήκες στο κατώφλι του γραφείου μας στην Αμαλιάδα, κρατώντας την αγαπημένη σου «Πατρίδα», που ήταν η καθημερινή σου αγάπη και συνήθεια.

Μου έγραψες ποίημα αυθόρμητα για την εφημερίδα μας και μετά έγινες για μένα το ξεχωριστό μου πρόσωπο της Αμαλιάδας, ο άνθρωπος με την αθώα ψυχή και με την καρδιά του γεμάτη χρυσάφι λόγου και αγάπης.

Δακρυσμένη από τον ξαφνικό χαμό σου και ενώ περίμενα να γνωρίσουμε τα νέα σου ποιήματα, που μόλις τα είχες ολοκληρώσει, με πόνο ψυχής θα σε αποχαιρετήσω και θα σου πω για μια ακόμη φορά ότι αυτός ο άψογος χαρακτήρας σου ας γίνει παράδειγμα σε όλους μας στη δύσκολη κοινωνία που ζούμε…

Όλη η επικαιρότητα