Ηλεία

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Επιτέλους προφυλάξτε το λιμανάκι στο Παλούκι»!

Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της προστασίας όχι μόνο της Δημοτικής περιουσίας αλλά και της ιδιωτικής, στο Λιμανάκι του Παλουκίου, επαναφέρει στην επικαιρότητα, ζητώντας παράλληλα άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από τη Δημοτική Αρχή, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. 

Αφορμή της νέας παρέμβασης του για την κατάσταση στο αλιευτικό καταφύγιο του Δήμου -για το οποίο έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ-, αποτέλεσε η επιστολή που στάλθηκε στον Δήμαρχο Ήλιδας, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων του Παλουκίου. 

Στην επιστολή τους οι επαγγελματίες αλιείες κάνουν λόγο για την οικονομική καταστροφή που υπόκεινται από τα επανειλημμένα κρούσματα κλοπών στα καΐκια τους και ζητούν από το Δήμο Ήλιδας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, για τη φύλαξη του χώρου. Όπως αναφέρουν οι αλιείες, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ζητούν από το Δήμο Ήλιδας προστασία, αλλά η πολλοστή που το πρόβλημά τους δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή. 

«Προστατεύστε τους ανθρώπους

που παλεύουν για το μεροκάματο!!!»

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος και απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή Ήλιδας και κυρίως στον Γ. Λυμπέρη, αναφέρει : «Με απανωτά μου δημοσιεύματα τα τελευταία δυο χρόνια σας έχουμε ενημερώσει για την κατάσταση στο Λιμανάκι του Παλουκίου και έχουμε ζητήσει να ληφθούν μέτρα προφύλαξης τόσο της δημοτικής περιουσίας όσο και αυτής των αλιέων. Εσείς όχι απλά δεν μας ακούσατε αλλά επιδεικτικά αδιαφορήσατε. 

Το μοναδικό σας μέλημα ήταν να εκπονήσετε και στη συνέχεια διαφημίσετε μελέτες χιλιάδων ευρώ για την ανάπτυξη του Παλουκίου. 

Δεν σκεφτήκατε τους ανθρώπους που ζουν από τη θάλασσα και τα καΐκια τους είναι εργαλεία της δουλειάς τους. Δεν σκεφτήκατε κανένα παρά μόνο την πολιτική σας ματαιοδοξία κύριε Λυμπέρη και για ακόμα μια φορά αποτύχατε!!!

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να δαπανηθεί ένα ποσό για να υπάρχει μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης στο Παλούκι; Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που θα … βάρυναν τον προϋπολογισμό του Δήμου; Τόσα δίνεται για εκδηλώσεις, δεν θα μπορούσατε να βρείτε λίγα για να προστατεύσετε αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο. 

Επιτέλους κύριε Λυμπέρη και κύριοι της Δημοτικής Αρχής, στο μικρό διάστημα που σας απομένει στην ηγεσία του Δήμου, κοιτάξτε τους πολίτες και λύστε τα προβλήματά σας και παραμερίστε το πολιτικό σας εγώ. Το λιμανάκι στο Παλούκι χρειάζεται προστασία και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι εκτός εσάς. 

Εμείς ως η νέα Δημοτική Αρχή που θα βγει μετά την εκλογική αναμέτρηση του 2023, δεσμευόμαστε και θα είμαστε από τη πρώτη μέρα δίπλα στους ανθρώπους του τόπου μας. Σε ότι αφορά το Λιμανάκι στο Παλούκι να είστε σίγουροι πως εμείς και θα το προστατεύσουμε και θα το αναδείξουμε ως τουριστικό σημείο του Δήμου μας. 

Όλη η επικαιρότητα