Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Δημήτρης Κράλλης: «Ώρα ελέγχου για το διυλιστήριο ύδρευσης φράγματος Πηνειού»

Ακούστε το άρθρο

Ήρθε η ώρα να σπάσει  τη «φλύαρη» σιωπή του ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης

 Στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας που διέταξε η Γενική Γραμματεία Εγκλημάτων Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κλήθηκα από τον ανακριτή Αμαλιάδας να καταθέσω ως απλός πολίτης, τι ακριβώς γνωρίζω για το ελαττωματικό και νεκρό έργο του Διυλιστηρίου Ύδρευσης Φράγματος Πηνειού.

Κατέθεσα ότι το αίτημα των πολιτών της Αμαλιάδας και του Ηλειακού Κάμπου είναι να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει και δεν πίνουν νερό από ένα έργο που κόστισε 25 εκατομμύρια ευρώ. Επεσήμανα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο δρομολογημένος έλεγχος από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι έχουν ορισθεί από τη Γενική Γραμματεία Εγκλημάτων Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το τελικό πόρισμα θα αποτελέσει το ασφαλέστερο και το πιο αξιόπιστο στοιχείο, προκειμένου να πληροφορηθούν οι πολίτες τι ακριβώς έχει συμβεί.

Τώρα ήρθε η ώρα, ο εμπνευστής και σχεδιαστής του έργου, τέως Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, να σπάσει τη «φλύαρη» σιωπή του και να εξηγήσει ευθέως στους πολίτες του Δήμου Ήλιδας, ποιο ήταν το αληθινό κίνητρο της πρωτοφανούς επιλογής του , να προχωρήσει στην άντληση νερού από τον πυθμένα της λίμνης, που έχει ως αποτέλεσμα μετά από έντονες βροχοπτώσεις οι τιμές σε μαγγάνιο και σίδηρο να εκτοξεύονται σε απαγορευτικά και επικίνδυνα επίπεδα, κάνοντας το νερό ακατάλληλο και επικίνδυνο για παροχή προς τους πολίτες.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο απαιτούνται ξεκάθαρες εξηγήσεις,  θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.  Η θέση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ» είναι απολύτως ξεκάθαρη. Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην εκτέλεση συμπληρωτικού έργου, κόστους 1.200.000 δρχ., που προτείνει ο Δήμος Ήλιδας βάσει της χορηγούμενης μελέτης από την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, μία επιλογή «τακτοποίησης» με αβέβαιο λειτουργικό αποτέλεσμα.  Η θέση του Δήμου Ήλιδας επιβάλλεται να είναι η ξεκάθαρη διεκδίκηση της άντλησης του νερού από την επιφάνεια της λίμνης, με όποιο κόστος και χρόνο αυτό απαιτεί, για να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα και το έργο να καταστεί λειτουργικό.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την πολύμηνη αδράνεια και αναποτελεσματικότητα υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, το οποίο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσουν σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τους υπεύθυνους εκ του νόμου μελετητές και την κατασκευάστρια εταιρεία, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να ενημερώσουν το λαό του Δήμου Ήλιδας και του Ηλειακού Κάμπου. Η καθυστέρηση αυτή εγείρει εύλογα ερωτήματα, τα οποία τίθενται στην κρίση των πολιτών.

Όλη η επικαιρότητα