Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: «Άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές» – Η πρόταση καταπέλτης από την εισαγγελέα

Ζητά την παραμονή του στη φυλακή
Ακούστε το άρθρο

Επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται» διαπιστώνει σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη η εισαγγελέας η οποία με την πρόταση της ζητεί την παραπομπή του σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σε μια πρόταση καταπέλτη η εισαγγελική λειτουργός χαρακτηρίζει τον προφυλακισμένο για τέσσερις βιασμούς σκηνοθέτη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» ενώ αναφέρεται με λεπτομέρειες στις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του υπογραμμίζοντας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο πως «με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβούλιο σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας».

«Ο Δημήτρης Λιγναδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή» αναφέρει η εισαγγελέας σκιαγραφώντας το προφίλ του κατηγορούμενου.

Εισηγείται την παραμονή του στη φυλακή

Η εισαγγελική λειτουργός, παράλληλα, εισηγείται την παραμονή του Δημήτρη Λιγνάδη στην φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022. Αιτιολογώντας την πρόταση της αυτή η εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι σε βάρος του κατηγορούμενου «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει ενώ από την άλλη η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι του κατηγορούμενου έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα