Αθλητισμός

Δημήτρης Μπακοχρήστος: Ο Χάλκινος Παραολυμπιονίκης του Τόκιο στη Βραδιά των Άσσων ’21!

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Βραδιά των Άσσων 2021!
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Βραδιά των Άσσων 2021 καθώς σε μόλις δέκα μέρες από σήμερα, το Πάρκο Ξυστρή θα γεμίσει από χαμόγελα, περηφάνια και… επιτυχίες!

Θα γεμίσει όμως και από μηνύματα αλλά και μαθήματα. Μαθήματα θάρρους και ψυχικής δύναμης. Θα γεμίσει ανθρώπους που το παράδειγμα του γίνεται φωτεινός φάρος και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές που ασχολούνται και θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Έναν τέτοιο άνθρωπο θα έχει την χαρά και την τιμή να βραβεύσει η εφ. «Πατρίς» και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή στις 18 Δεκεμβρίου στην γιορτή του αθλητισμού.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην Άρση βαρών σε πάγκο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -54κ. πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς σήκωσε 165κ..

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Καζάκος Ντεγκτιάρεφ με 174κ., ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μπουρλόν με 165κ.

Ο αγώνας του Μπακοχρήστου ήταν άψογος, καθώς είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες (157κ., 163κ., και 165κ.). Η τρίτη προσπάθεια ήταν αυτή που του χάρισε το μετάλλιο, αλλά ο Ελληνας πρωταθλητής στάθηκε άτυχος, καθώς ο Μπουρλόν ήταν μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύς (52.95, αντί 53.10) και φόρεσε αυτός το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Μπακοχρήστος για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, καθώς είχε προηγηθεί οι Αγώνες στο Ρίο. Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

6 + 1 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο

. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος έχει υποχονδροπλασία.

. Έχει ηλικία 38 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 16/4/1983 στην Αιτωλοακαρνανία, από όπου και κατάγεται.

. Έχει ύψος 1,44 μ. και βάρος 54 κιλά.

. Άρχισε να ασχολείται με το άθλημά του το 2010, στα Ιωάννινα.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος έχει κατακτήσει την 1η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2015 (54κ.), την 2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2013 (54κ.), και την 6η θέση παγκόσμιο πρωτάθλημα 2014 (54κ.)

. Είναι κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στα 54κ. με 181κ. (26-7-2015, Αλμάτι).

. Προπονητής του είναι ο Δημήτρης Ιωαννίδης.

 

Όλη η επικαιρότητα