Πολιτική

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: «Η δημοκρατία νίκησε το φόβο»

mpaksebanis_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υποκλινόμαστε στην τόλμη, στη γενναιότητα και στην αποφασιστικότητα του λαού μας. Απέδειξε ότι, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Η απόπειρα ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης ακυρώθηκε! Τα τελεσίγραφα επιστράφηκαν!

Ο εκβιασμός ήταν πρωτοφανής. Οι δανειστές έκλεισαν τις τράπεζες, με στόχο να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη φοβισμένοι. Με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, εκβιάζοντας τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΑΙ. Με όλα τα ιδιωτικά κανάλια να τρομοκρατούν τον κόσμο επί μια βδομάδα, παραβιάζοντας ασύστολα κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.

Οι δυνάμεις του χθες υπέστησαν συντριπτική ήττα. Η μνημονιακή αντιπολίτευση, όλο το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό, οι υπεύθυνοι για τον εφιάλτη που ζει ο λαός μας εδώ και 5 χρόνια, έλαβαν την απάντηση που τους άξιζε.

Η ετυμηγορία του λαού μας ενισχύει τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Με κοινωνική δικαιοσύνη, με προοπτική, με απεγκλωβισμό από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Γνωρίζουμε όλοι πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως λύσεις δίκαιες και βιώσιμες. Με πλάνο αξιόπιστης χρηματοδότησης. Με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα έχουν την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας. Με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς. Και με ένα αξιόπιστο σχέδιο για άμεσες αναπτυξιακές επενδύσεις.

Αυτή τη φορά, όμως, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους, καθώς μάλιστα το ίδιο το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις για την αναγκαία αναδιάρθρωσή του.

Είμαστε όλοι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δύσκολη αποστολή του για μια βιώσιμη λύση οριστικής εξόδου από την κρίση. Με ισχυρό σύμμαχο τη δημοκρατία και το δίκιο, που είναι με το μέρος μας. Με ισχυρό σύμμαχο την πίστη του λαού μας στις δυνάμεις του.

Όλη η επικαιρότητα