Πολιτική

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: «Ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπεια της πατρίδας»

mpaksebanis.jpg

Η ελληνική κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για την αξιοπρέπεια του λαού μας. Έναν αγώνα άνισο, με πανίσχυρους αντιπάλους, υπό συνεχείς εκβιασμούς. Στη μάχη αυτή συμμετέχει δυστυχώς και η “τρόικα εσωτερικού”. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συμπεριφέρονται απροκάλυπτα ως εκπρόσωποι των δανειστών.

Η κυβέρνησή μας επιδιώκει σταθερά μια έντιμη συμφωνία με τους θεσμούς, συμβατή με τη λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου. Κατέβαλε γι αυτό κάθε δυνατή προσπάθεια, κάνοντας ακόμα και σοβαρές υποχωρήσεις από το πρόγραμμά μας. Όμως οι δανειστές κωλυσιεργούσαν συστηματικά και συγχρόνως μας απειλούσαν με οικονομικό στραγγαλισμό. Θέλουν την πλήρη υποταγή μας. Θέλουν να ταπεινώσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση και το λαό μας. Στο Eurogroup της Πέμπτης 25/6 μας επέδωσαν ένα απαράδεκτο τελεσίγραφο, απαντώντας να γίνει δεκτό εντός 48 ωρών. Το τελεσίγραφο αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Η κυβέρνησή μας απάντησε στον εκβιασμό με τη Δημοκρατία.

Οι δανειστές αρνήθηκαν την ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε ο ελληνικός λαός να αποφανθεί με ηρεμία στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να ενισχύσει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, οδηγώντας στη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Ο εκβιασμός του λαού μας είναι απροσχημάτιστος. Όλοι οι διεθνείς θεσμοί παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας μας, υποδεικνύοντας στο λαό μας τι πρέπει να ψηφίσει. Όλη η μνημονιακή αντιπολίτευση, όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, όλοι οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες έχουν ταχθεί απροκάλυπτα στο πλευρό των δανειστών. Δεν έχουν κανένα επιχείρημα παρά μόνο το φόβο. Θέλουν οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες φοβισμένοι. Όμως ο λαός μας δεν εκβιάζεται.

Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό που κρίνεται είναι αν, υπό το κράτος εκβιασμών, θα αποδεχτούμε τη συνέχιση μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι ίδιοι οι εμπνευστές της. Αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και την πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας. Το ΟΧΙ σημαίνει συνέχιση της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό. ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και την εκστρατεία του φόβου.

Την Κυριακή συμμετέχουμε όλοι στο δημοψήφισμα. Ψηφίζουμε ΟΧΙ, για την αξιοπρέπεια της πατρίδας. Ψηφίζουμε ΟΧΙ, για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 

Όλη η επικαιρότητα