Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Δημήτρης Νικολακόπουλος: «Μια μεγάλη προσπάθεια που παίρνει τον δρόμο της υλοποίησής της»

Να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για την έγκριση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής της λειτουργίας Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία, εξέφρασε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού-Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Πρόκειται άλλωστε και για μία δικαίωση των προσπαθειών που έχει καταβάλει και ο ίδιος το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναπτύσσοντας επαφές με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο στο Νομό μας.

Ο κ. Νικολακόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που ανταποκρίθηκε με προώθηση του ζητήματος, δήλωσε ότι με το Ινστιτούτο και με επίκεντρο την Ολυμπία η περιοχή μας αποκτά ένα δυνατό πλεονέκτημα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο από την Ηλεία και την Περιφέρεια, ώστε να αποκτήσει και την ανάλογη πολιτισμική και τουριστική διάσταση.

Περιμένω – συνέχισε ο κ. Νικολακόπουλος– να έρθει τώρα το θέμα το ίδιο γρήγορα στην Ολομέλεια της Βουλής, για να μπορούν να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις και να αναληφθούν και πρωτοβουλίες που θα έχουν την «σφραγίδα» της Πολιτείας.

Να γίνει θεσμός για την ιερή πόλη

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού μιλώντας για τη σημασία της λειτουργίας του πέραν των ανωτέρω, αναφέρθηκε στην παρουσία σημαντικών προσώπων Αθλητισμού και Ολυμπισμού στην Ιερά Πόλη, τη διαρκή επιμόρφωση στελεχών και άλλων εμπλεκομένων, την διάδοση ιδεών που θα αφορούν την άμιλλα και τον ευγενή ανταγωνσμό, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει και το θετικό αντίκτυπο του Ινστιτούτου για την τοπική οικονομία.

Τεχνικοί σύμβουλοι, αθλητικοί και οικονομικοί παράγοντες, μεγάλοι  αθλητές από όλο τον κόσμο, γνωστοί καθηγητές Πανεπιστημίων, στελέχη Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών, θα μπορούν να έρχονται εδώ να διδάσκουν και να συζητηθούν κάθε ιστορικά ή νέα δεδομένα και να συμβάλλουν έτσι με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην αίγλη και τη σπουδαιότητα που φιλοδοξούμε να έχει το εγχείρημα.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε και γι’ αυτό εξάλλου το επιδιώξαμε να γίνει, να είμαστε δίπλα του αρωγοί συμπαραστάτες και αν χρειαστεί συμμέτοχοι στην στήριξη για την αποτελεσματική λειτουργία του, ώστε σύντομα να καταστεί θεσμός για την ίδια την Αρχαία Ολυμπία.

Όλη η επικαιρότητα