Πολιτισμός

Δημήτρης Σπύρου: «Πολυάριθμες δράσεις εν μέσω καραντίνας»

Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά του δημοσιογραφικού εργαστηρίου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους “Zizanio News” (με υπεύθυνη την Ηρώ Ρήγα), δεν έμειναν αδρανή κατά τη διάρκεια της καραντίνας και δημιούργησαν το “Zizanio News Quarantine Edition”.

Χθες, Κυριακή, προβλήθηκε διαδικτυακά η συνέντευξη που παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Δημήτρης Σπύρου στη ζιζανιορεπόρτερ Πολυξένη Κωνσταντίνου (ΦΩΤΟ).

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στις πολυάριθμες δράσεις του φεστιβάλ και της Camera Zizanio εν μέσω καραντίνας, τη λήξη των διαδικτυακών προβολών και τη δυσκολία να αποκτηθούν τα δικαιώματα των ταινιών, αλλά και για την επόμενη μέρα του θεσμού.

Ο Δημήτρης Σπύρου σχολίασε επίσης τον τερματισμό του μαραθωνίου των καθημερινών διπλών προβολών του «ONLINE CINEMA» του Φεστιβάλ Ολυμπίας όπου μέσα σε 60 μέρες πραγματοποιήθηκαν 120 προβολές!

«Από τις ταινίες που προβλήθηκαν, οι 9 ήσαν ελληνικές, η 1 από την Κύπρο και οι υπόλοιπες 47 μεγάλου μήκους και 11 μικρού μήκους, προέρχονταν από 27 χώρες. Πήραμε όλοι μια ισχυρή δόση κινηματογραφικών εμβολίων κατά του κορονοϊού. Απαιτήθηκαν αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς, μέσα σε συνθήκες περιορισμού.
Χρονοβόρες διαδικασίες για το κλείσιμο των συμφωνιών για την αγορά ή την παραχώρηση των δικαιωμάτων για live streaming προβολές. Μετατροπές αρχείων για να είναι συμβατά με το live streaming. Μεταφράσεις και υποτιτλισμοί. Και το κόστος υψηλό για τα δεδομένα του προϋπολογισμού μας. Αλλά έπρεπε να γίνει. Ήταν χρήσιμο να γίνει! Και η συμμετοχή του κόσμου, τα σχόλιά και η αγάπη του κόσμου όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασής μας».

Ο κ. Σπύρου πρόσθεσε επίσης ότι «Περιμένουμε τις ταινίες των παιδιών για το επόμενο Φεστιβάλ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Λόγω του κορωνοιού θέλουμε, μεταξύ άλλων, να ολοκληρώσουμε τη δράση “Ένα μύθο θα σας πω”, αλλά και άλλες δράσεις που έμειναν στη μέση».

Τέλος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είπε ότι «Ευχόμαστε να συναντηθούμε στους φυσικούς χώρους. Στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε χώρους πολιτισμού, στις σχολικές αίθουσες, σε ανοιχτούς χώρους. Οι διαδικτυακές μας δράσεις δεν θα σταματήσουν βέβαια αλλά θα αποτελούν συμπλήρωμα των εκδηλώσεών μας με φυσικούς τρόπους.
Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας και μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας στις παρακάτω διευθύνσεις
www.olympiafestival.gr & www.neanikoplano.gr
www.facebook.com/olympiaiff & www.facebook.com/nplano».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του “Zizanio News Quarantine Edition” ανάλογες συνεντεύξεις έγιναν και με την υπεύθυνη της Camera Zizanio Λητώ Θεοδοσίου (στη ρεπόρτερ του Zizanio News Ειρήνη Ζέζα) και με τον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Παντελή Παντελόγλου (στη ρεπόρτερ του Zizanio News Μαρία Ασμή).

Όλη η επικαιρότητα