Ελλάδα Ηλεία

Δημήτρης Τσοβόλας: Στη Γαστούνη μια από τις τελευταίες παρουσίες του στην Ηλεία

Ακέραιος, δημοκράτης και αγωνιστής μέχρι το τέλος…
Ακούστε το άρθρο

Θλίψη στον πολιτικό – και όχι μόνο-  προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Τσοβόλα σε ηλικία 80 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών της μεταπολιτευτικής Ελλάδας κατά την διάρκεια της πολιτικής του πορείας είχε επισκεφθεί αρκετές φορές την Ηλεία και σε μια από τις τελευταίες του επισκέψεις στον Νομό, είχε έρθει στον Δήμο Πηνειού, προκειμένου να μιλήσει για την «Οικονομική Πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο τέως Υπουργός Οικονομικών  και νομικός Δημήτρης Τσοβόλας τον Απρίλιο του 2017 είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Γαστούνη ο δήμος Πηνειού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Τον πρώην υπουργό καλωσόρισε και προλόγισε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, ενώ την εκδήλωση είχαν παρακολουθήσει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος,

Ο κ. Τσοβόλας καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο για την ομιλία του που αφορούσε την Οικονομική Πολιτική της Ε.Ε τονίζοντας ότι η Ε.Ε έχει απολέσει τα οράματα με τα οποία ξεκίνησε.

«Αυτή  δεν είναι Ε.Ε. των λαών, της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης των κρατών – μελών της. Είναι ένας μηχανισμός βίαιης επιβολής της απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που παράλληλα αφαιρεί συνεχώς δικαιώματα  και ελευθερίες από τους πολίτες που στενάζουν κάτω από τη μεγάλη ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση τους από τους ισχυρούς της Ε.Ε. Είναι, επίσης, ένας αδίστακτος μηχανισμός ελέγχου των μικρομεσαίων κρατών – μελών της και υπονόμευσης της εθνικής τους κυριαρχίας», είχε – μεταξύ άλλων υποστηρίξει»

Αλέξης Καστρινός, πρ. Δήμαρχος Πηνειού

«Καλό ταξίδι φίλε…»

«Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που υπήρξε σε όλη την διαδρομή του Αγωνιστής, Δημοκράτης και Μαχητής… Αποτέλεσε τιμή η παρουσία του πρ. Υπουργού Οικονομικών κ. Δ. Τσοβόλα στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Γαστούνη τον Απρίλιο του 2017. Καλό Ταξίδι φίλε Δημήτρη…»

Όλη η επικαιρότητα