Αθλητισμός

Δημήτρης Τζέτζος: «Ο Κόροιβος θα ενώσει όλη την Ηλεία»

tzetzos_kentrikh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Τζέτζος είναι η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του Κόροιβου, αφού είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει με την πλούσια επαγγελματική εμπειρία του – από το 1982 σε θέσεις Επιχειρηματικής και Γενικής Διεύθυνσης, Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας, Κοινωνικής Διείσδυσης, με έμφαση τα τελευταία χρόνια στον χώρο του Μπάσκετ και του Αθλητισμού – να οδηγήσει την ηλειακή ομάδα σε νέα μονοπάτια, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της και σε οικονομικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.  Να αναφέρουμε ότι την περίοδο 2006-2015 είχε αναλάβει το τμήμα Δημοσίων σχέσεων και Μάρκετινγκ της ομάδας μπάσκετ του Ρεθύμνου (Α.Γ.Ο.Ρ.), ενώ ήταν ο εμπνευστής και εκτελεστικός υπεύθυνος των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης της Κρητικής ομάδας από το 2007 με τις εκδηλώσεις “Σουτ …από την περιφέρεια” και “Ρέθυμνο Assist” το οποίο βράβευσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2013.

 

–         Πότε έγινε η πρώτη επαφή με την διοίκηση του Κοροίβου;

«Εγώ σταμάτησα από το Ρέθυμνο τον Μάρτιο, και είχα στείλει το βιογραφικό μου σε διάφορες ομάδες ψάχνοντας για δουλειά. Τότε με πλησίασαν δυο άλλες ομάδες, όταν ξαφνικά με πήρε τηλέφωνο ο κ. Σάκης Κάτζος, που είναι γραμματέας στην ομάδα και μου έκανε μια πρόταση. Μου άρεσε αυτή η πρόταση, γιατί κατάλαβα ότι είχα να κάνω με ένα παρθένο, ακαλλιέργητο έδαφος, σε μια μικρή πόλη, σε μια καθαρή ομάδα. Όλες οι πληροφορίες που είχα μου έλεγαν πως ο Κόροιβος δεν έχει εκκρεμότητες, ενώ έχει και όραμα. Με ενδιαφέρει να δουλεύω σε μια ομάδα με όραμα. Να υπάρχει προοπτική. Έτσι δεν χρειάστηκε πολύ να το σκεφτώ. Απέρριψα τις άλλες προτάσεις και διάλεξα να έρθω στην Αμαλιάδα. Το έκανα αυθόρμητα».

–         Οι πρώτες εντυπώσεις σας ποιες είναι. Είναι θετικές;

«Σίγουρα είναι θετικές. Εντυπωσιάστηκα από το αθλητικό κέντρο, που είναι δύσκολο να βρεις παρόμοιο σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα συγκροτημένο αθλητικό κέντρο, με τα προβλήματα του ίσως, αλλά είναι ένα ωραίο γήπεδο, με χωριστό γήπεδο για τις Ακαδημίες, που είναι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι της ομάδας την αγαπάνε. Είναι από την πρώτη στιγμή, από το 1983 που ξεκίνησε το τμήμα το μπάσκετ, μέσα στην ομάδα, είτε σαν παίκτες, είτε σαν παράγοντες, είτε σαν φίλαθλοι. Υπάρχει ένα πυρήνας που τρέχει την ομάδα και συγχρόνως την πονάει. Έχει δώσει πολλά πράγματα σε αυτή την ομάδα. Επίσης είναι πολύ θετικές οι εντυπώσεις μου από την κοινωνία. Στον ένα μήνα περίπου που είμαι εδώ, είδα κόσμο που ενδιαφέρεται για την ομάδα. Θα πάρει το διαρκείας, ρωτάει τι γίνεται. Με αντιμετώπισαν με φιλοξενία, με ιδιαίτερη αγάπη και προσοχή. Άκουσαν τι τους είπα και νομίζω ότι θα πάμε πολύ καλά».

–         Η ομάδα θα είναι φέτος για δεύτερη χρονιά στην Α1 Εθνική μπάσκετ. Η πορεία την πρώτη χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική. Αφού δεν είχαμε μόνο την παραμονή, αλλά και την είσοδο στα πλει οφ. Αυτή την δεύτερη χρονιά θα γίνει το κάτι παραπάνω ή θα πάμε για μια πορεία όπως η περσινή;

«Αγωνιστικά δεν θέλω να μιλήσω. Δεν είμαι του αγωνιστικού. Σίγουρα πάντως στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Και βέβαια γιατί όχι και τα πλει οφ. Ο πήχης είναι σίγουρα ψηλά, και γιατί να μην μπει λίγο πιο ψηλά. Δεν είναι κακό αυτό. Πρέπει πάντα να έχεις στόχους. Νομίζω ότι κάθε διοίκηση, κάθε νέα χρονιά θα πρέπει να βάζει τον στόχο για λίγο παραπάνω. Να έχει μια αισιοδοξία και να προσπαθήσει για το καλύτερο. Τώρα στο κομμάτι της δικής μου δουλειάς, όπως σου είπα βρήκα ένα παρθένο έδαφος. Πρέπει να κτίσουμε πάνω σε αυτό. Να κτίσουμε στην επιτυχία δηλαδή της ομάδας. Στόχος μου είναι να συσπειρώσω πολύ κόσμο. Περισσότερο κόσμο μάλλον γύρω από την ομάδα. Γράψαμε ένα σύνθημα τις πρώτες μέρες που ήρθα. «Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ». Το οποίο άρεσε και στον δήμαρχο Πύργου τον κ. Λιατσή. Ο Κόροιβος πράγματι μπορεί να ενώσει την Ηλεία. Και πρέπει να ενώσει όλη την Ηλεία. Η Ηλεία ένα μεγάλο accent που είναι η Αρχαία Ολυμπία. Η κοιτίδα του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Κόροιβος πρέπει να είναι το όχημα και μαζί με αυτή την τεράστια περιουσία να μπορέσει να ενώσει όλη την Ηλεία και να δώσει κάτι παραπάνω. Μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή είναι η μοναδική ομάδα που αντιπροσωπεύει την Ηλεία σε υψηλό επίπεδο, σε όλα τα αθλήματα. Για μένα η κοινωνία είναι το παν. Όλες οι ομάδες από μικρές επαρχιακές πόλεις, όπως ήταν και το Ρέθυμνο, η Αμαλιάδα, η Τρίπολη, η Ρόδος, αν δεν στηριχθούν από την κοινωνία εξ’ ολόκληρου δεν θα έχουν επιτυχία. Το one man show έχει τελειώσει. Στις μικρές πόλεις οι ομάδες που πετυχαίνουν είναι αυτές που στηρίζονται από την κοινωνία. Απ’ όλη την κοινωνία. Από τις πολύ μικρές βαθμίδες, έως τις πολύ μεγάλες».

–         Ο κόσμος στην Αμαλιάδα και στην Ηλεία πιστεύεται πως μπορεί να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο τον Κόροιβο; Μην ξεχνάμε πως ζούμε δύσκολες καταστάσεις στην οικονομία.

«Ζούμε την χειρότερη εποχή στην οικονομία. Αλλά πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε. Με ένα πρόγραμμα κοινωνικού μάρκετινγκ μπορούμε να συσπειρώσουμε περισσότερο κόσμο γύρω από την ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα. Το οικονομικό είναι σίγουρα ένα βασικό θέμα. Αλλά ακόμη και να ανεβάσουμε τα παιδιά που είναι στις ακαδημίες, αφού τα 150-160 παιδιά μπορούμε να τα κάνουμε 300, θα είναι πολύ σημαντικό. Γιατί να μην συνεργαστούμε με μια ομάδα στον Πύργο, και να κάνουμε ένα παράρτημα των ακαδημιών μας εκεί. Για να έχουμε μια συνεργασία του Πύργου και της Αμαλιάδας. Ακόμη και με άλλους δήμους, τους οποίους και θα επισκεφτώ. Ο Κόροιβος μπορεί να ενώσει όλη την Ηλεία και σε κοινωνικό επίπεδο».

–         Πρόσφατα είχαμε την εκδήλωση της βράβευσης των χορηγών του Κόροιβου. Έχετε προγραμματίσει μέσα στο καλοκαίρι κάποια άλλη εκδήλωση;

«Δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Συμμετέχουμε ήδη στο τουρνουά του Πύργου, με τον μεγάλο χορηγό μας την ΛΟΥΞ και θέλω εδώ να πω πως εντυπωσιάστηκα από το αθλητικό κέντρο και από το μεράκι που έβαλαν εκεί οι άνθρωποι. Μέσα από το τουρνουά αυτό, που έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα θα πάνε στον σύλλογο «ΦΛΟΓΑ», θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Κόροιβος θα είναι πάρων σε κάθε εκδήλωση που έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε όσο μπορούμε και τα άλλα 3on3 που θα γίνουν. Πάμε δε για μεγάλη εκδήλωση τον Σεπτέμβριο.

–         Όλοι ξέρουν ότι λόγω της κρίσης υπάρχουν προβλήματα στην εύρεση χορηγών. Αυτό μπορεί να αλλάξει;

«Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε πρωτάθλημα. Η πολιτεία δεν επιδοτεί τίποτα πλέον. Όλα εξαρτώνται από τους χορηγούς. Δηλαδή από τον ΟΠΑΠ, το ΣΚΡΑΤΣ συγκεκριμένα, τη NOVA, και από τους χορηγούς της ομάδας. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Ήδη υπάρχουν εκκρεμότητες από την περσινή χρονιά. Η χρονιά που πέρασε ήταν καθοριστική, αφού υπήρξαν μειώσεις χορηγιών, όπως έγινε και στο Ρέθυμνο. Το ότι ο Κόροιβος κατάφερε να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα και να φτάσει στα πλει οφ, με ελάχιστες χορηγίες, είναι ένα κατόρθωμα. Ένας άθλος. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα όλα. Πάντως θέλω να επισημάνω ότι βλέπω ανταπόκριση από τις εταιρίες που στήριξαν τον Κόροιβο. Θα τον υποστηρίξουν και πάλι».

–         Η παρουσία τριών ομάδων από την Πελοπόννησο στην Α1 Εθνική είναι θετικό γεγονός κατά την γνώμη σας;

«Έμενα μου αρέσει που θα είναι τρεις ομάδες από την Πελοπόννησο στην Α1 Εθνική. Είναι ωραίο το μπάσκετ να έχει αυτή την διασπορά αφού οι 8 ομάδες της Α1 Εθνικής είναι από την επαρχία. Και εύχομαι να συνεχιστεί αυτό. Μάλιστα έχουμε κάνει μια συζήτηση για να γίνεται κάθε χρόνο ένα πελοποννησιακό τουρνουά μπάσκετ, με την συμμετοχή του Κόροιβου, του Απόλλωνα Πατρών και του Αρκαδικού. Ελπίζουμε να το κάνουμε».

–         Και κλείνοντας τι θα θέλατε να συμπληρώσετε;

«Η Αμαλιάδα όπως και η Ηλεία έχει πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που μπορούν να στηρίξουν τον Κόροιβο. Αυτές τις επιχειρήσεις θα τις πλησιάσω και θα μιλήσω μαζί τους. Ήδη έχω έρθει σε επαφή με κάποιες από αυτές. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν είχαν δώσει την πρέπουσα σημασία στην ομάδα του Κόροιβου. Ίσως δεν τις είχαμε πλησιάσει και σωστά. Τώρα είμαστε έτοιμοι με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα να πλησιάσουμε αυτές στις επιχειρήσεις και να τις πείσουμε πως πρέπει να επενδύσουν στην ομάδα του Κόροιβου. Να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο, να προβληθούν μέσα από την ομάδα, όχι μόνο αυτή την χρονιά, αλλά για αρκετά χρόνια. Να έχουμε μια μακρόπνοη συνεργασία».

Το κοινωνικό έργο του Κόροιβου

Σημαντικό θα είναι όμως και το κοινωνικό έργο του Κόροιβου, όπως μας δήλωσε ο κ. Τζέτζος.

«Ο Κόροιβος έκανε και κοινωνικό έργο πέρσι, με επισκέψεις στα σχολεία και ένα μικρό αλλά σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Φέτος το έργο αυτό θα το επεκτείνουμε. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που είχαμε εφαρμόσει και στην Κρήτη, ένα πρόγραμμα που έχει βραβεύσει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2013. Θα έχουμε επισκέψεις στα σχολεία, όχι μόνο για να προβάλουμε το άθλημα, αλλά για να φέρουμε περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Και βέβαια θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και κάποιους φιλικούς αγώνες με καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό, για να ενισχύσουμε σωματεία και ανθρώπους που έχουν ανάγκη και χρειάζονται την βοήθεια μας. Το κοινωνικό έργο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς που θέλουμε να κάνουμε».

Του Χρ. Κανελλόπουλου

xrkanl.1@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα