Αθλητισμός

Δήμοι σε όλη την Ελλάδα ξεσπιτώνουν τον υγρό στίβο!

Ακούστε το άρθρο

Τελικά δεν ήταν μόνο το δημοτικό κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης, όπου ο δήμαρχος αποφάσισε να πετάξει εκτός κολυμβητηρίου 500 αθλητές και αθλήτριες με τη δικαιολογία της αναβάθμισης, αλλά με λάθος προγραμματισμό.

Ορθώς οι δήμοι προσπαθούν αν επωφεληθούν από το Φιλόδημο για να κάνουν χρήση κεφαλαίων για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Το δυστύχημα όμως είναι πως δεν υπολογίζουν καθόλου τους αθλητές και τις αθλήτριες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων και αποφασίζουν έτσι ξαφνικά, στο μέσω της αγωνιστικής περιόδου για κάποιους, προετοιμασίας για κάποιους άλλους να κλείσουν τα κολυμβητήρια.

Μετά το δήμο Μεταμόρφωσης, ήταν η σειρά της Χίου όπου το Ιωνικό κολυμβητήριο έτσι ξαφνικά έκλεισε για να μη… χαθεί το έργο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από τη Χίο προκειμένου να προβάλλουμε και να αναδείξουμε το πρόβλημα, προ ημερών ανακοινώθηκε ότι το κολυμβητήριο θα κλείσει στα τέλη του Απριλίου για να μπορέσει να εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την τοποθέτηση νέων τεντών.

Ο μήνας όμως έγινε εβδομάδα και στις 2 Απριλίου το κολυμβητήριο κλείνει… «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, θα χάσουμε το έργο» αναφέρουν οι τοπικοί άρχοντες που μάλλον δεν έχουν ακούσει τα περί προγραμματισμού.

Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου «Αλήθεια», δεν έχει προβλεφθεί εναλλακτική για να μεταφερθεί ο υγρός στίβος όσο θα γίνονται έργα στο Ιωνικό.

Του θέματος πρέπει να επιληφθεί ο υφυπουργός αθλητισμού καθώς το πρόγραμμα Φιλόδημος είναι κυβερνητικό (υπουργείο εσωτερικών) και ναι μεν έρχεται να λύσει χρόνια προβλήματα, όμως επειδή οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, αγνοούν τι σημαίνει κόβω την προπόνηση στη μέση της σεζόν και δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στους αθλητές και τις αθλήτριες.

πηγή:sportsfeed

Όλη η επικαιρότητα