Ηλεία

Δημοπράτηση για κατασκευή νέου Λυκείου Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Η δημοπράτηση για την ανάδειξη εργολάβου για την κατασκευή του νέου Λυκείου Λεχαινών έγινε χθες.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού  3.100.000 ευρώ που θα ξεκινήσει σύντομα.

Το Λύκειο θα είναι 9/θέσιο (δυναμικότητας 150 μαθητών) σε ακίνητο εμβαδού 4.284,92 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή Αγραπιδιά, της Δ.Ε. Λεχαινών

Το διδακτήριο του ΓΕΛ Λεχαινών(δυναμικότητας 150 μαθητών) αποτελείται από 1 κτίριο με τα κλιμακοστάσια και το κεντρικό τμήμα εισόδου του σχολείου, με τα προστεγάσματα των εισόδων τους και τη δυνατότητα πρόσβασης του από τον αύλειο χώρο προς τις εισόδους. Αποτελείται από ισόγειο και ένα όροφο..

Η προτεινόμενη πράξη θα επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών να αποκτήσει το δικό του διδακτήριο, να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και να αναπτύξει τη δυναμική του . Παράλληλα θα ωφεληθεί και το Γυμνάσιο Λεχαινών, καθώς μετά από τόσες δεκαετίες συστέγασης με το Γενικό Λύκειο Λεχαινών θα αποκτήσει την αυτονομία του και θα μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στη σύγχρονη εκπαιδευτική πολιτική.

Όλη η επικαιρότητα