Ηλεία Πολιτική

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης/Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ζυμώσεις με πολλούς μνηστήρες

Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρισθεί ποιο εκλογικό σύστημα θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 καθώς και ο χρόνος διεξαγωγής τους, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επίδοξους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Έτσι μόνο ο σημερινός δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ  έχει ανακοινώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί επαφές και συναντήσεις με πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την παράταξή του που σίγουρα θα είναι αρκετά ανανεωμένη.  Και η ανανέωση ενδεχομένως να έρθει να συμπληρώσει κάποια κενά που θα δημιουργηθούν από αποχωρήσεις  σημερινών στελεχών, χωρίς αυτό να σημαίνει αποδυνάμωση της παράταξης…

Στα σκαριά…

Κάποιοι,  που έχουν δει τον σημερινό πρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτρη Χάρδα  να συντρώγει με τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Διονύση Μάλλιαρη και άλλα στελέχη , υποστηρίζουν ότι «υπάρχει στα σκαριά κάτι καινούργιο».  Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, πλην των δύο. Ο καιρός θα δείξει.

Τι θα κάνει ο Κορομηλάς

Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Ανδρέας Κορομηλάς, δεν έχει ανοίξει  ακόμη τα χαρτιά του και το μόνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα συμμετείχε σε μια ομάδα σοβαρών και έμπειρων αυτοδιοικητικών «με προοπτική να πάει  ο  δήμος μπροστά». Όπως και να έχει πάντως ο Ανδρέας Κορομηλάς θα είναι μέρος  και της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.  Ο δημοτικός σύμβουλος Νεόφυτος Παπαδόπουλος, έμπειρος αυτοδιοικητικός με θεμιτές φιλοδοξίες κρατά επίσης κλειστά τα χαρτιά του.

Ο Γιάννης Λέντζας

Στο ερώτημα ποιος ή ποιοί θα είναι απέναντι στον Ναμπίλ, η απάντηση κινείται για την ώρα στη σφαίρα των σεναρίων. Ο Γιάννης Λέντζας  είναι από τους αυτοδιοικητικούς που θα μπορούσε να είναι ισχυρός αντίπαλος για τον σημερινό δήμαρχο.  Γιατρός,  ασχολείται με τα αθλητικά στη Βάρδα και η περιοχή είναι το δυνατό χαρτί του.  Με καλές διασυνδέσεις και στην Ανδραβίδα και τα Λεχαινά.  Δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη σήμερα του Πάνου Δημητρόπουλου που και αυτός κρατά κλειστά τα χαρτιά τους για τις εκλογές του 2019.

Η υποψηφιότητα Βασίλη Τσιρίκου

Η υποψηφιότητα που ενδεχομένως θα άλλαζε τους συσχετισμούς  θα ήταν αυτή του Βασίλη Τσιρίκου, του γεωπόνου και αγαπητού προσώπου στην Βουπρασία και όχι μόνο, αφού είναι και γνωστός από παλαιότερη αυτοδιοικητική θητεία. Η υποψηφιότητα Τσιρίκου θα είχε την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας με ό, τι αυτό θα σήμαινε για τα «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Ναμπίλ, αλλά και τον Ανδρέα Κορομηλά.

Ο Τάκης Λαϊνάς μια ξεχωριστή προσωπικότητα και στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής είχε προ έτους πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος αλλά σημερινός δημοτικός σύμβουλος που γνωρίζει τον Λαϊνά είπε σε παρέα:  «ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι ο Τάκης θα απέχει από τα κοινά;»

Είναι νωρίς ακόμη για να σχηματίσει κάποιος την ανθρωπογεωγραφία των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, επαφές γίνονται, και σύντομα συμφωνίες θα κλείνονται.

Όλη η επικαιρότητα