Ηλεία Πολιτισμός

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Διεθνές φεστιβάλ με ιδιαίτερες συνεργασίες

Ακούστε το άρθρο

ΕΝΑΡΞΗ 9ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Το Καλοκαιρινό ταξίδι στον Πολιτισμό – Πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών

“Για ένα ακόμα καλοκαίρι και σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω covid έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουμε τις δράσεις του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, το οποίο στο φετινό του πρόγραμμα με το σχεδιασμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ και συνθέτη Γιώργου Βούκανου, περιλαμβάνει ιδιαίτερες συνεργασίες και εκδηλώσεις που πιστεύουμε θα δώσουν την δυνατότητα της προβολής του Δήμου μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους”. Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ανακοίνωσε την έναρξη του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ που ξεκινά επισήμως αύριο με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κοροβέσης: Προάγουν Πολιτισμό και Τουρισμό

Στην συνέντευξη που παραχωρήθηκε χθες το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κοροβέσης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δίνουμε λίγο από την δύναμή μας, δίνουμε λίγα από τον οβολόν μας είναι και επιθυμία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη να στηρίξουμε τέτοιες δραστηριότητες, που δίνουν πολιτιστικό αποτύπωμα. Αξίζουν συγχαρητήρια και ο δήμαρχος και ο κ. Γιώργος Βούκανος για το ωραίο τους έργο που έχει ανάγκη ο τόπος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν Πολιτισμό και Τουρισμό»

Γ.Λέντζας: Μοναδικός θεσμός

Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας δήλωσε: «Καταρχάς ο Δήμος μας θα εορτάσει την ίδρυση των 800 ετών του εμβληματικού Κάστρου Χλεμούτσι που κοσμεί τον δήμο  μας και αποτελεί μέρος την ιστορίας μας με το βραβευμένο έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και με αξιόλογους καλλιτέχνες.

Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών η Εφορεία Αρχαιοτήτων ενέκρινε την πραγματοποίηση της Εκδήλωσης στο Κάστρο Χλεμούτσι, την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν 70 θεατές με προσκλήσεις που θα δοθούν από σήμερα με σειρά προτεραιότητας από τον Δήμο μας. Επειδή ο αριθμός των θεατών είναι εξαιρετικά μικρός, φροντίσαμε η μεγάλη αυτή εκδήλωση να μεταδοθεί από την Τηλεόραση της ΕΡΤ και ραδιοφωνικά από το ιστορικό Τρίτο Πρόγραμμα και θα σας ανακοινωθούν σύντομα οι ημερομηνίες προβολής και μετάδοσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την προϊσταμένη κα Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, καθώς και την προϊσταμένη του Κάστρου κα Νάνσυ Ράλλη. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Νίκο Κοροβέση που είναι συνδιοργανωτής. Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την Τηλεόραση της ΕΡΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα για την μεγάλη προβολή του Φεστιβάλ του Δήμου μας και των εκδηλώσεών του, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τον κ. Πέτρο Σαγάνα για την προβολή μας στο visitgreece.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που στηρίζεται και αγαπάτε αυτό τον μοναδικό θεσμό του Δήμου μας το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις κάθε καλοκαίρι σε όλους μας και προβάλλει με μοναδικό τρόπο την περιοχή μας»

Βούκανος:  Με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Βούκανος παρουσιάζοντας  το πρόγραμμα δήλωσε:

«Το Φεστιβάλ υιοθετεί Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου σαν μια νέα θεματική που θα έχει νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό με ιδιαίτερο μέλημα να προβληθούν έργα συνθετών και δημιουργών των περασμένων αιώνων καθώς και έργα που δεν θα είναι τόσο προβεβλημένα στο κοινό.

Εγκαινιάζουμε μια πολύ σημαντική σχέση και συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον κ. Τάσο Ρωσσόπουλο που είναι κοντά μου όλο αυτό το καιρό στην προσπάθεια αυτή το Φεστιβάλ να φιλοξενεί κορυφαία σχήματα. Ευχαριστώ το Τρίτο Πρόγραμμα τον διευθυντή του κ. Πανταζή Τσάρα για την συνέχιση της συνεργασίας μας που ξεκίνησε από πέρσυ, καθώς και με την Τηλεόραση της ΕΡΤ με τον αγαπητό Σκηνοθέτη Χρήστο Φασόη καθώς και τον Τομέα Προβολής της ΕΡΤ που στηρίζει από το 2013 τις δράσεις του Φεστιβάλ μας ως χορηγός Επικοινωνίας. Ευχαριστώ το Ελληνικόν Ειδύλλιον και τον κ. Ανδρέα Ντρέκη για την συνεργασία μας, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας την κα Ερωφίλη Ιρις Κόλλια και την κα Νάνσυ Ράλλη καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού που έθεσε υπο την Αιγίδα του το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση για την συνδιοργάνωση της Εκδήλωσης.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα ο οποίος στήριξε τις επιλογές μου και μου ανέθεσε να συνεχίσω στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  του  Φεστιβάλ σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά που περνά η χώρα μας και πλήττετε ιδιαίτερα ο πολιτισμός λόγω της Πανδημίας. Ευελπιστώ το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το καλοκαιρινό του πρόγραμμα να δώσει το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μαζί με τον Τουρισμό.Καταρχάς επειδή μας δόθηκε άδεια για μια μόνο μια εκδήλωση στο Κάστρο Χλεμούτσι, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ αγαπημένο έργο στο ευρύ κοινό που το δημιούργησα το 2018 και είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να βραβευτεί φέτος με Tourism Awards 2020 «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» το οποίο μάλιστα είναι υποψήφιο και για τα Ευρωπαϊκά Tourism Awards. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.»

Παρουσίαση πονήματος

Αύριο στις 12 στο Δημαρχείο θα γίνει η παρουσίαση του Επιστημονικού Πονήματος «Ο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ – 1631 & ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ ΣΕ ΠΕΖΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ»

Η παρουσίαση θα γίνει από τον συγγραφέα του έργου Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικόλα Βερνίκο και την Ομότιμη Καθηγήτρια κα Σοφία Δασκαλοπούλου

Μουσική βραδιά στο Κάστρο

Το βράδυ της Τετάρτης στις 21.00 ραντεβού στο Κάστρο Χλεμούτσι με

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ» του Γιώργου Βούκανου.

Στις 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 το βράδυ  έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ερμηνεύσει το έργο αυτό, η κορυφαία Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Γιώργου Αραβίδη, με Σολίστ τον γνωστό ερμηνευτή Δώρο Δημοσθένους και την αγαπημένη πλέον στο κοινό της Ηλείας Άντα Αθανασοπούλου. Στις αφηγήσεις και την σκηνοθετική επιμέλεια θα είναι ο αγαπημένους  Αστέριος Πελτέκης και η Χρύσα Ρώμα που θα μας οδηγήσουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στους Μύθους και τα παραμύθια του Κάστρου. Η Μουσική είναι του Γιώργου Βούκανου, τα κείμενα και οι στίχοι της Μαίρης Βούκανου, ενώ θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση Τάκη Χρυσούλη, Ελένης Μουζάκης Μπουρίτσα, και Έφης Παναγοπούλου. Τις Χορογραφίες έχει η Δήμητρα Μπέρτσου με τον Χάρη Διαμαντόπουλο, ενώ την τηλεσκηνοθεσία θα κάνει ο εξαιρετικός Χρήστος  Φασόης και τους ατμοσφαιρικούς Φωτισμούς ο Γιώργος Πουλίδης. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Μιχάλης Συγλέτος.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Παράσταση στο σινέ Ρόδον

Την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 9 το βράδυ  στο Cine Rodon στο Σταφιδίκαμπο, οι Γιώργος Κιμούλης & Φωτεινή Μπαξεβάνη παρουσιάζουν ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ του Αλεξάντερ Γκέλμαν.

Τιμές Εισιτηρίων:Γενική είσοδος: 16 ευρώ | Φοιτητικό 12 ευρώ

Στο  Δημοτικό Ανδραβίδας

Το Σάββατο 1η Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας η θεματική ενότητα το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου με την Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” της Λειψίας

Η βραβευμένη Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” είναι μια απλή ορχήστρα και αποτελείται από μαθητές που αγαπούν τη μουσική και επαγγελματίες ηλικίας μεταξύ 20 και άνω των 40 που απολαμβάνουν και απολαμβάνουν να παίζουν μουσική μαζί στον ελεύθερο χρόνο τους. Το σύνολο ιδρύθηκε το 1994 ως σχολική ορχήστρα στο Friedrich List Gymnasium στη Λειψία.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, η ορχήστρα του δωματίου μας διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Αριστείδη Στρογγύλη, γεννημένος στην Αθήνα το 1974

Θα ερμηνεύσουν Giuseppe Verdi – Overture “La Forza del Destino”, Antonin Dvorak – 9η Συμφωνία,  Νίκος Σκαλκώτας – από 5 Ελληνικούς Χορούς – Ηπειρωτικός και πολλα ΑΚΟΜΑ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου ώρα 21.00 στο cine Ρόδον Η εξαιρετική Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα δροσερό πρόγραμμα με έργα σύγχρονα και αγαπημένα από το κοινό. Ένα μοναδικό μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι στον αγαπημένο κινηματοθέατρο του Σταφιδοκάμπου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Δευτέρα στις 10 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας στις 21.00 Belcanto Akademy  απο Ιταλια με ένα προγραμμα  με γνωστά έργα όπως οι γαμοι του Φιγγαρο  κ.α. Μια συναυλία σε έργα για Χορωδία. Υπεύθυνη για την Belcanto Akademy είναι η γνωστή Ιταλίδα Σοπράνο Francesca Micarelli μαζί με τον πιανίστα και μαέστρο Massimo Lambertini.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Όλη η επικαιρότητα