Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Η έκτακτη συνεδρίαση που δεν έγινε

Ακούστε το άρθρο

Δεν συζητήθηκε ποτέ η «κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» στο δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας Κυλλήνης και τον λόγο τον γνωρίζουν οι 14 παρόντες και οι 13 απόντες δημοτικοί σύμβουλοι.

Προχθές Τετάρτη και ώρα 19.00 , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , θα πραγματοποιείτο κατεπείγουσα συνεδρίαση τουδημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Συζήτηση για την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

 Η συνεδρίαση θεωρήθηκε κατεπείγουσα λόγω της συζήτησης του θέματος στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόταση  για συνεδρίαση έκαναν  ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαϊνά κ. Λευκαδίτης Δημήτρης και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Καραγιάννη Ελένη.

Στις 19.00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είχαν συγκεντρωθεί κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όχι όμως απαρτία και δόθηκε παράταση στην έναρξη της συνεδρίασης ώστε να παρευρίσκονται τουλάχιστον 14 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 27. Να ληφθεί επίσης υπόψη ότι εκείνη την ώρα ο «Φοίβος» δυσχέραινε τις μετακινήσεις. Πράγματι  λίγο πριν τις 19.30  ήρθε και ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος, οπότε συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 14 μελών του ΔΣ και η συνεδρίαση ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ο κ. Τάκης Λαϊνάς και η κ. Καρδιανού Αλεξάνδρα ζήτησαν τον λόγο από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Ζαφειρόπουλο και είπαν ότι ναι μεν το θέμα είναι σοβαρό αλλά δεν εγκρίνουν το κατεπείγον. Στη συνέχεια το λόγο πήρε  ο κ.. Νεόφυτος Παπαδόπουλος ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να γίνεται συνεδρίαση του ΔΣ με ισχνή πλειοψηφία για ένα τέτοιο μείζων θέμα και μάλιστα με απούσα την πλειοψηφία. Έτσι η έκτακτη συνεδρίαση έληξε χωρίς να συζητηθεί το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι 14 παρόντες

Για την ιστορία από την πλειοψηφία παρόντες ήταν ο κ. Ανδρέας Μίγκος, η κ. Πανταζή Νεκταρία και φυσικά ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος και ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ. Παρόντες επίσης οι κ.κ. Ανδρέας Κορομηλάς, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Νίκος Κολλιας, Τάκης Λαϊνάς, Καρδιανού Αλεξάνδρα, Λευκαδίτης Δημήτρης, Γ. Θεοδωρόπουλος, Αλεξάνδρα Αλτούνη, Καραγιάννη Ελένη, Δημήτρης Χάρδα και  Διονύσης Μάλιαρης. Από τους προέδρους των ΤΚ μόνο ο κ. Γιώργος Γαλάτης.

Όλη η επικαιρότητα