Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Οι μαθητές«ντύνουν» τις πλατείες με τα χρώματα της Άνοιξης

Ακούστε το άρθρο

Σε εφαρμογή τέθηκε το πρόγραμμα Δράσεων Μαρτίου 2019 για έναν ομορφότερο Δήμο, σε συνεργασία της Ομάδας Βουλής των Εφήβων του ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ Λεχαινών με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα στις 7 Φεβρουαρίου  οι μαθητές κατέθεσαν στο Δήμο το Υπόμνημα συνεργασίας τους με το Δήμο και  έμαθαν  τον τρόπο λειτουργίας και προώθησης του αιτήματος.

Πρώτη αποστολή, πρώτη δράση ήταν ο  Εξωραϊσμός της πλατείας στην Τοπική Κοινότητα  Ψαρίου Βουπρασίας.

Οι μαθητές υπό την άψογη φιλοξενία και καθοδήγηση του Προέδρου της Δημ. Κοινότητας Βάρδας και κατοίκου του Ψαρίου κ.Ρετουνιωτη Χρήστου ο οποίος συνέβαλε στα μέγιστα, φύτεψαν τριανταφυλλιές και φρόντισαν τα παρτέρια ώστε η μικρή πλατεία να υποδεχτεί την Άνοιξη με χρώμα ,το χρώμα των νέων ενεργών πολιτών.

Η δεύτερη απόστολή, δράση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη με θέμα τον  εξωραϊσμό και φύτεμα λουλουδιών στο Αγροτικό Ιατρείο στην πόλη της Ανδραβίδας.Η μετάβαση των μαθητών και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει με λεωφορείο του Δήμου.

Το ΝΠ του Δήμου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές καθώς και τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος  κ.Σωτήρη Χριστοπουλο και τον συνοδό κ.Αλεξανδροπουλο για την προσφορά τους και την συνεργασία. Μια διτή προσφορά , διότι αφενός τα παιδιά οι αυριανοί ενεργοί πολίτες μας μαθαίνουν να προσφέρουν ,να φροντίζουν για μιαν καλύτερη περιβαλλοντική και αισθητική προοπτική του τόπου, μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους τοπικούς φορείς, να παίρνουν το αύριο στα χέρια τους να το κάνουν πιο όμορφο και διανθισμένο και αφετέρου λειτουργούν ως πρότυπο κοινωνίας ,ως πρότυπο προσφοράς για τους συνομηλίκους τους» .

Το πρόγραμμα που συνοδεύεται και από άλλες δράσεις θα παρουσιαστεί στο σύνολο του από την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Όλη η επικαιρότητα