Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Με γοργούς ρυθμούς η αποκατάσταση της γέφυρας στον οικισμό Αγίου Γεωργίου

Πιστός στην δέσμευσή του για την άμεση «επούλωση των πληγών» που άφησαν οι πλημμύρες ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο αποκατάστασης της γέφυρας στον οικισμό Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας προχώρησε σε επιθεώρηση των εργασιών. 

Η γέφυρα, που συνδέει τον οικισμό Αγίου Γεωργίου με την ευρύτερη αγροτική περιοχή, αλλά και την Ανδραβίδα, υπέστη υποσκαφή της θεμελίωσής της και κατακρήμνιση των ανάντι και κατάντι πρανών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της 26ης Νοεμβρίου 2021. Αποτέλεσμα ήταν η διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων γεωργικών μηχανημάτων στην περιοχή.

Εκτός από την αποκατάσταση της γέφυρας στον Άγιο Γεώργιο, προβλέπονται ακόμη αποκαταστάσεις σε τέσσερα τεχνικά έργα  σε αγροτικές περιοχές των Κοινοτήτων Καπελέτου και Μανωλάδας, τα οποία είχαν καταστραφεί λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μετά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τον Δήμο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021, έθεσε ως κύριο στόχο του την άμεση «επούλωση των πληγών» σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κέρδισε την μάχη με τον χρόνο, ετοιμάστηκαν οι μελέτες, εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις και πλέον τα έργα προχωρούν και ολοκληρώνονται.

Όλη η επικαιρότητα