Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πενταμελής επιτροπή για τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Τα αδέσποτα ζώα είναι η μεγάλη πληγή για τους δήμους, οι οποίοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Κάποιες φορές συμβαίνει και κάποιες όχι.

Στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης συγκροτήθηκε πενταμελής  Επιτροπή για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου η οποία αποτελείται από τους: 1. Χαντζή Κωνσταντίνο κτηνίατρο με έδρα Ανδραβίδα 2. Πάλμου Νικολίτσα εκπαιδεύτρια σκύλων με αναπληρωτή τον Πικραμένο Παναγιώτη 3. Ανυφαντή Πέτρο, Αντιδήμαρχο εκπρόσωπο του Δήμου 4.Παναγιωτοπούλου Αλεξάνδρα μέλος φιλοζωικού συλλόγου Λεχαινών “Αδέσποτα Δικαίωμα στη Ζωή” 5. Λεμποτέση Μαρία μέλος φιλοζωικού συλλόγου Λεχαινών “Αδέσποτα Δικαίωμα στη Ζωή” Β. Η επιτροπή αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ’ του άρθρου 1 του Ν.4039/12, όπως ισχύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Γ. Στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς, την οριστική απόφαση λαμβάνει ειδική επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από τους Χατζηπανταζή Γεώργιο, κτηνίατρο της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Κουτρούλη Ελευθερία, ιδιώτη κτηνίατρο Χαντζή Κωνσταντίνο κτηνίατρο που συνεργάζεται με το Φιλοζωικό Σωματείο “Αδέσποτα Δικαίωμα στη Ζωή”. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να δημιουργηθεί και ένα καταφύγιο που να πληροί όλους τους όρους για τα αδέσποτα.

Όλη η επικαιρότητα