Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ψήφισμα για δυναμική διεκδίκηση για την Ολυμπία Οδό

Ακούστε το άρθρο

Το ψήφισμα για την Ολυμπία οδό

Δυναμική θα είναι η διεκδίκηση της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού και από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε χθες το βράδυ το ΔΣ.

Μάλιστα στον αγώνα της διεκδίκησης όπως πρότεινε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Ναμπίλ Μοράντ και συμφώνησε ο δήμαρχος και οι λοιποί επικεφαλής των παρατάξεων θα πρέπει να εμπλακούν και οι βουλευτές του νομού.

 Το ομόφωνο  ψήφισμα για την κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου, έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι θεσμικοί, κοινωνικοί και λοιποί φορείς του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και όλοι οι πολίτες του Δήμου απαιτούμε την κατασκευή του δρόμου «Πάτρα – Πύργος» και την επέκτασή του έως το Καλό Νερό και την Τσακώνα ώστε να ολοκληρωθεί ο οδικός δακτύλιος της Πελοποννήσου. Επιπλέον απαιτούμε τη λειτουργική σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία γιατί «Ολυμπία Οδός» χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν μπορεί να υπάρξει.

Η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου θέτει την ασφάλεια των πολιτών σε κίνδυνο και ταυτόχρονα υπονομεύει την τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική του νομού μας συνολικά.

Η εκ νέου διαδικασία που απαιτεί και πάλι τη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά παράλληλα θα προκαλέσει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια από τους ανάδοχους και πιθανόν καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση υλοποίησης του έργου την οποία κατ’ ουδένα τρόπο θα αποδεχθούμε.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και να εντατικοποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση και των τριών υπολειπόμενων εργολαβιών προκειμένου και αυτές να εκτελεστούν εντός του χρονοδιαγράμματος του τρέχοντος ΕΣΠΑ, δηλαδή έως το τέλος του 2023

Καλούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πράξη την προσωπική του δέσμευση για άμεση υλοποίηση του έργου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο για κινητοποιήσεις – δράσεις – ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη εκτέλεση του δρόμου που αποτελεί ΈΡΓΟ ΖΩΗΣ για τον τόπο μας»

Όλη η επικαιρότητα