Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συμπαραστάτης του δημότη ο Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Συμπαραστάτης του δημότη στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης εξελέγη χθες με τη δεύτερη ψηφοφορία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ ο αγρότης και πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Κάμπος» Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού Εισηγητής ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας ο οποίος μίλησε με την ιδιότητα του γιατρού.

Στη συνέχεια έγινε επιλογή  Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Παρόντες οι 22 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ , 6 ήταν οι υποψήφιοι για την εκλογή του συμπαράσταση του πολίτη: Μαρία Μπακογιάννη, Νίκος Δημάκης, Χρήστος Παλαιολόγος, Γκουτζουρή Αικατερίνη, Αλεβιζόπουλος Παναγιώτης και Τσίρος Ανδρέας. Για την εκλογή συμπαραστάτη απαιτείται το 60% των παρόντων δηλαδή 13 ψήφοι. Στην πρώτη ψηφοφορία έλαβαν: Παλαιολόγος Χρήστος 6, Αλεβιζοπουλος Παναγιώτης. 7,  Δημάκης Νίκος 4, Τσιρος Ανδρεάς 3, Μπακογιαννη Μαρία 2 και Γκουτζουρή Αικατερίνη Ο.Με το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας ο Νίκος Δημάκης απέσυρε την υποψηφιότητά του. Στην δεύτερη ψηφοφορία   έλαβαν: Παλαιολόγος Χρήστος 7,  Αλεβιζοπουλος Παναγιώτης 13,  Τσιρος Ανδρέας. 1,  Μπακογιαννη Μαρία. 1 Συμπαραστάτης του δημότη εξελέγη ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Κάμπος» Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος.

Ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά την λήψη της καταγγελίας τους. Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή.

Όλη η επικαιρότητα