Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Εξασφαλίστηκαν 2.150.000 ευρώ για την Αγροτική οδοποιία

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δάγκαρης, εγγράφηκε στο τεχνικό πρόγραμμα και στο προϋπολογισμό του δήμου, το ποσό των 2.150.000 ευρώ,.
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν την αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2023, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δάγκαρης, εγγράφηκε στο τεχνικό πρόγραμμα και στο προϋπολογισμό του δήμου, το ποσό των 2.150.000 ευρώ, που εξασφαλίστηκε με αναπτυξιακό επενδυτικό δάνειο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο Αγροτική οδοποιία του Δήμου. Πολύ σημαντική είναι και η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με ποσό 85.420 ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Δάγκαρης τόνισε: «Είχαμε δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις, όπου η πρώτη αφορά το ποσό των 2.150.000 ευρώ με το οποίο χρηματοδοτήθηκε ο δήμος για την Αγροτική οδοποιία, που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για όλον τον δήμο, αφού θα διευκολύνει την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας τις καλλιέργειές τους. Πολύ σημαντική είναι και η χρηματοδότηση των 85.420 ευρώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», αφού έτσι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται στο πρόγραμμα. Επίσης είχαμε και κάποιες επιβαλλόμενες λογιστικές τακτοποιήσεις, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι οι δύο που προανέφερα».

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, προχώρησε στην έγκριση της χρηματοδότησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με ποσό 35.000,00 € το οποίο αποτελεί το 1ο τμήμα από την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμο, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες και μισθοδοσία των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» το οποίο υλοποιεί η Επιχείρηση και πριν από την ολοκλήρωση της μεταφοράς του προσωπικού από την Επιχείρηση στον Δήμο ΑνδρίτσαιναςΚρεστένων.

Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και του Δήμου Ζαχάρως για την παροχή Διοικητικής Υποστήριξης στη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔ.ΟΜ.) και ο Ορισμός Εκπροσώπου του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με τον αναπληρωτή του, για την παρακολούθηση του αντικειμένου της Σύμβασης. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσιο Μπαλιούκο για την υπογραφή της Σύμβασης.

Ορίζει Εκπρόσωπο του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για την παρακολούθηση της ανωτέρω σύμβασης, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Κωνσταντίνα Στρουμπάκου και ως αναπληρωματικό της τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Καρνάρο.

Η δαπάνη που θα προκύπτει από την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης αφορά μόνον στα έξοδα της εκτός έδρας μετακίνησης των υπαλλήλων του Δήμου Ζαχάρως, για εκτέλεση της υπηρεσίας τους στα Διοικητικά όρια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων έχει προβλεφθεί σε βάρος του Κ.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ- ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ με τίτλο: «ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ» και θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες

Όλη η επικαιρότητα