Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Αναβαθμίζονται 29 παιδικές χαρές μέσω «Φιλόδημου»

Ακούστε το άρθρο

Την αναβάθμιση σε 29 παιδικές χαρές δρομολογεί ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Όπως αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η δημοτική αρχή θα αξιοποιήσει το ποσό των 214.000 ευρώ για να ανακατασκευαστούν οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές που είναι σήμερα κλειστές, με στόχο.

Οι υπό αναβάθμιση  25 παιδικές χαρές έως 400 τμ αφορούν τις εξής κοινότητες:

Αλιφείρας, Άνω Αμυγδαλιών, Ανδρίτσαινας, Βρεστού, Βρίνας, Γραίκα, Γρύλλου, Δαφνούλας, Δραγωγίου, Θεισόας, Καλυβακίων, Κάτω Σαμικού, Λιβαδακίου, Λινίσταινας, Μακρισίων, Ματεσίου, Μπαρακιτίκων, Νέας Σκιλλουντίας, Πλατιάνας, Πλουτοχωρίου, Ραχών, Σαμικού, Σέκουλα, Φαναρίου και Φρίξας.

Τρεις παιδικές χαρές από 400 έως 800 τμ αφορούν τις Κάτω Αμυγδαλιές, το Καλλίκωμο και τα Διάσελλα. Για την Καλλιθέα προβλέπεται μία παιδική χαρά πάνω από 800 τμ.

Μετά την ομόφωνη έγκριση του σχετικού τεχνικού δελτίου και της αποδοχής χρηματοδότησης από το δημοτικό συμβούλιο, θα συνταχθεί ο φάκελος της αίτησης και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση των παρεμβάσεων  στις παιδικές χαρές.

«Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες 2.136 παιδιών και νηπίων έως 13 ετών που ζουν στον δήμο μας και έχουν συνταγματικό δικαίωμα στο παιχνίδι. Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση των νηπίων και των παιδιών. Επιλέξιμες δαπάνες είναι η προμήθεια του δαπέδου ασφαλείας, οργάνων-παιχνιδιών και ιστών φωτισμού. Συνολικά κατανεμήθηκαν 214.000 ευρώ σε όλες τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, ανάλογα με τον πληθυσμό παιδιών και νηπίων σε κάθε τοπική κοινότητα», ανέφερε στην εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κων/να Στρουμπάκου.

Όλη η επικαιρότητα