Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ετοιμότητα για την κακοκαιρία

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μέσα στο επόμενο 48ωρο βρίσκεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στις 6 μ.μ. της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου. Όπως τόνισε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αλλά και των σημείων που είναι περισσότερο ευάλωτα σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται να επιδείξουν περισσότερη προσοχή στις 14 και 15 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να τηρούν, είναι ο περιορισμός κάθε άσκοπης μετακίνησης, ιδίως η αποφυγή διέλευσης με οχήματα από σημεία ύπαρξης χειμάρρων, η ασφάλιση πορτών και παραθύρων για προστασία από τους ισχυρούς ανέμους, η αυξημένη προσοχή για πιθανή πτώση δέντρων ή κλαδιών, η μετακίνηση σε υψηλότερα σημεία της κατοικίας σε περίπτωση πλημμυρών και η ενημέρωση από ραδιοτηλεοπτικά μέσα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Επίσης πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111) σε περίπτωση που πιθανόν χρειαστεί η συνδρομή τους.

Όλη η επικαιρότητα