Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ηλεκτροδοτούνται εννέα χωριά της Δ.Ε Φολόης

Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες η σύμβαση της κατασκευής εναέριου δικτύου διανομής για την υλοποίηση του έργου «Διανομή – Μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Δ.Δ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας», μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της ΔΕΔΔΗΕ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος κ.Κοτζιάς και ο Διευθυντής κ.Σταματόπουλος.

Το συγκεκριμένο έργο, που είναι αποτέλεσμα πολύμηνων προσπαθειών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου, περιλαμβάνει 25 υποέργα επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 553.326 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες εργασίες θα γίνουν σε 9 Τοπικές Κοινότητες, του Δήμου και συγκεκριμένα σε Φολόη, Αχλαδινή, Πέρσαινα, Νεράιδα, Λάλα, Νεμούτα, Δούκα, Μηλιές και Αντρώνι.

Πρόκειται για ένα έργο κοινής ωφέλειας, το οποίο αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, και έτσι, σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μαρούντας «…θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στις γεωργικές – κτηνοτροφικές τους ασχολίες και επιπλέον να ασχοληθούν και με άλλες επιχειρήσεις, αφού το ηλεκτρικό ρεύμα θα υπάρχει στις περιουσίες τους». Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, το Περιφερειακό Ταμείο, τους μηχανικούς του Δήμου μας καθώς και όσους αιρετούς σκέφτηκαν και σχεδίασαν πριν από 10 περίπου χρόνια αυτό το έργο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Νίκος Μαρούντας

Όλη η επικαιρότητα