Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Στην μάχη της απολύμανσης

Ακούστε το άρθρο

Ένα ευρύ πρόγραμμα απολυμάνσεων σε κτίρια, σχολικές μονάδες και κοινόχρηστους χώρους έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, με την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου  Βασίλη Αρβανίτη.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Αρβανίτης, ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές, το πρόγραμμα απολύμανσης στους χώρους των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της περιοχής. Η απολύμανση έγινε από πιστοποιημένο συνεργείο, με βάση τα πρότυπα που αφορούν την αντιμετώπιση λοιμωδών επιδημιών.

Έγινε επίσης απολύμανση σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Μέγαρο Αρχαίας Ολυμπίας, στο παλαιό Δημαρχείο, στο Αστυνομικό Τμήμα, στο κτίριο «Ξένιος Ζευς», όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας, καθώς επίσης στα κτίρια της ΔΕΥΑ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ειρηνοδικείου. Αντίστοιχες απολυμάνσεις έγιναν και στα δημόσια κτίρια των δημοτικών ενοτήτων (Λάλα, Πανόπουλου, Λαμπείας).

Απολύμανση τέλος, έγινε από τον Δήμο, με τη συνδρομή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και στους ανοιχτούς δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και στις περισσότερες κοινότητες. Μετά τις γιορτές του Πάσχα οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και στις εναπομείνασες κοινότητες.

Στόχος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας όπως επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης  είναι να συμβάλλει με όλους τους τρόπους ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών εν μέσω πανδημίας και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή στην κανονικότητα, όταν αυτό αποφασιστεί από τον ΕΟΔΥ και την Κυβέρνηση.

Όλη η επικαιρότητα