Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τεντόμας μετά το… φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα

Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, που είναι υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπέβαλε ο Χρήστος Τεντόμας, μετά το φιάσκο με τη ρόδα παρατήρησης στο Σύνταγμα, που τελικά δεν γύρισε ποτέ και ξεστήθηκε!

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης: “Ο κ.Τεντόμας έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει παριτηθεί” και πρόσθεσε: “Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Καταλαβαίνω την απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν θα γυρίσει η ρόδα. Υπήρχε μια διαδικασία που η εταιρεία δεν ακολούθησε. Η εταιρεία έπρεπε να καταθέσει κάποια χαρτιά, δεν τα κατέθεσε, ζήτησε παράταση να τα καταθέσει και θα πηγαίναμε μετά τις γιορτές, οπότε δεν είχε νόημα…
Σε άλλες χώρες, η αδειοδότηση κάνει από 3 έως 5 μήνες. Η εταιρεία έχει 50 ρόδες παγκοσμίως, άρα δεν μπορεί να μην γνώριζαν ότι υπάρχει γραφειοκρατία.

Υπήρχαν καθυστερήσεις, όμως ο τελικός φάκελος ανήκει στην εταιρεία. Κρίναμε ότι η πρόταση ήταν ωφέλιμη, η εταιρεία είχε αρκετές υποχρεώσεις που δεν τήρησε. Η παράταση θα πήγαινε μετά τις 4 Ιανουαρίου.

Υπήρχαν δύο χρονικές περίοδοι, στη μια περίοδο η ρόδα θα ήταν δωρεάν, μετά θα ξεστηνόταν, και μετά με διαγωνισμό θα ξαναστηνόταν. Αν άρχιζε να λειτουργεί στις 4 ή 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 του μήνα, δεν είχε κανένα νόημα για τον δήμο, θα χανόταν το momentum, καθώς θέλαμε να λειτουργήσει μέσα στις γιορτές.

Ο δήμος είπε ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχαν όλα τα εχέγγυα ασφαλείας, δεν θα λειτουργούσε.
Πιστεύω ότι αν στηνόταν σε άλλο σημείο, δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα”.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαγιαννάκης παραδέχθηκε ότι υπήρχε “ανοργανωσιά” του Δήμου Αθηναίων, αν και -όπως διευκρίνισε- την επίβλεψη είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και με αυτή την έννοια δεν ευθύνεται άμεσα ο Δήμος.

Την ίδια ώρα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την επικινδυνότητα της ρόδας που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, τα πρακτικά του δήμου Αθηναίων για τη ρόδα ήταν ένα… μπακαλόχαρτο!

Πριν από τη ρόδα, είχε… ναυαγήσει και ένα παγοδρόμιο που είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο για να στηθεί στη Βουκουρεστίου, κάτι που δεν έγινε ποτέ!

http://www.newsit.gr/

Όλη η επικαιρότητα