Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Δήμος Ήλιδας: Ανακοίνωσε και επισήμως την κάθοδό του στις εκλογές ο Γιάννης Λυμπέρης

Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαστε απλώς σε φουρτούνα, είμαστε σε καταστροφή, είμαστε μπροστά στην ισοπέδωση, η Αμαλιάδα δεν ήταν ποτέ έτσι, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου» με αυτή την φράση απάντησε ο Γιάννης Λυμπέρης στο ερώτημα γιατί κατεβαίνει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και διεκδικεί εκ νέου τον Δημαρχιακό θώκο στον δήμο Ήλιδας.

Ο κ. Λυμπέρης έκανε χθες το απόγευμα επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έχοντας στο πλευρό του τον γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Τορόντο του Καναδά, τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο, ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο καθώς θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Λυμπέρη.

‘Ορμητήριο’ της παράταξης θα είναι το οίκημα στην πλατεία Ελευθερίας, που στέγαζε παλαιότερα την τράπεζα Κύπρου και ανήκει στον κ. Παπαδάκο.

 

Να ανασυνταχθεί ο δήμος

Επί της ουσίας, χθες έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο, καθώς πέρα από την γνωστή ‘ομάδα’ που βρίσκεται στο πλευρό του κ. Λυμπέρη, θα ενεργοποιηθούν και πολλά νέα πρόσωπα. Κάτι που επιδιώκει άλλωστε ο ίδιος και ειπώθηκε πάρα πολλές κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου και από τον κ. Λυμπέρη και από τον κ. Παπαδάκο.

Όπως είπε ο κ. Λυμπέρης, αυτό που προέχει είναι το μέλλον του τόπου, γι’ αυτό και αποφάσισε να είναι εκ νέου υποψήφιος και ξεκίνησε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου παρουσιάζοντας στο πλευρό του τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο, για τον οποίο όπως είπε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει παρουσιαστεί πολλαπλώς στον τόπο και έχει δείξει με πολλούς τρόπους το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του.

Επεσήμανε δε ότι με την συνεργασία του θα μπορέσουν από κοινού να κρατήσουν και να ανασυντάξουν δομές και υπηρεσίες του δήμου, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το οποίο διαρκώς εκφυλίζεται. Ο κ. Λυμπέρης υπογράμμισε ότι χρειάζεται μία άλλου είδους σκέψη στο θέμα αυτό και παρέμβαση από ανθρώπους που έχουν δείξει ότι πράττουν και τόνισε ότι με την βοήθεια των ομογενών μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία πρότυπη μονάδας υγείας.

Έμφαση έδωσε επίσης σε θέματα παιδείας, αθλητισμού και στο παραλιακό μέτωπο, τα οποία θα αναπτυχθούν στην πορεία και ευχαρίστησε τον κ. Παπαδάκο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συστρατεύεται μαζί του.

Προσφορά στον τόπο

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκος, ο οποίος κατάγεται από τον Αμπελόκαμπο και διαμένει στο Τορόντο του Καναδά τα τελευταία πενήντα χρόνια, υπογράμμισε ότι δεν έχασε τον τόπο του και επεσήμανε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού βλέπουν την πατρίδα σαν μάνα τους.

Αναφορικά με την εμπλοκή του στις δημοτικές εκλογές ανέφερε ότι πάντοτε υποστήριζε τον Γιάννη Λυμπέρη και ότι πλέον αποφάσισε και ο ίδιος να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό του, καθώς ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο, γι’ αυτό και θέλει να βάλει όχι απλώς ένα λιθαράκια αλλά μία μεγάλη πέτρα για να σταματήσει η κατρακύλα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ότι έχει πετύχει επαγγελματικά γιατί είναι φιλαλήθης και έχει αρχές και παρομοίασε τον δήμο με μία επιχείρηση που εάν την διαχειριστείς σωστά τότε.

«Θέλουμε να κάνουμε την Αμαλιάδα πρότυπο της Πελοποννήσου και της Ελλάδας. Εγώ δεν τάζω αλλά κάνω έργα και είναι τιμή μου να υπηρετώ τον κόσμο. Θα διαθέσω χρόνο και θα είμαι δυνατός και αποφασιστικός. Εγώ δεν συμβιβάζομαι με κανέναν, εκείνο που πρέπει να γίνει θα γίνει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου θα διαμορφωθεί μία ομάδα με παλιά στελέχη και θα προστεθούν και νέοι άνθρωποι που έχουν όρεξη να δουλέψουν για να μπορέσουν να πάνε την Αμαλιάδα σε άλλο επίπεδο.

«Δουλέψτε μαζί μας- Όλοι μαζί μπορούμε» ήταν το σλόγκαν που είπε ο κ. Παπαδάκος και όπως έκανε γνωστό ο κ. Λυμπέρης, απαντώντας επί της ουσίας και σε όσους διαρρέουν τελευταία ότι δεν θα είναι υποψήφιος, το ψηφοδέλτιο έχει ήδη συγκροτηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του που φθάνει το 75%!

Όλη η επικαιρότητα