Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Ανεξάρτητος λόγω Λαϊκής Αγοράς ο Χρήστος Παναγόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος από την παράταξη του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, διαφωνώντας με τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στους χειρισμούς της, πάνω στο θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς

Με δήλωσή του στην «Πατρίς» αναφέρει τα εξής: «Ανεξαρτητοποιήθηκα από την παράταξη του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και τονίζω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του. Η διαφωνία μου έχει να κάνει μόνο με τις πολιτικές του αποφάσεις, που οδηγούν τους καταναλωτές στην εκμετάλλευση από τα καρτέλ και εμάς, τους μεροκαματιάρηδες της λαϊκής αγοράς, στη φτώχια.

Ο δήμαρχος πήρε την απόφαση να μην γίνει η Σαββατιάτικη λαϊκή αγορά αργά το απόγευμα της Παρασκευής  όταν ο κόσμος είχε ήδη πάει στα χωράφια και είχε μαζέψει αγροτικά προϊόντα που τώρα δεν έχει τι να τα κάνει. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι οι λαϊκές αγορές λειτουργούν κανονικά.

Η απόφαση αυτή οδηγεί τους καταναλωτές στην εκμετάλλευση από τα καρτέλ. Το είδα και σε άλλες περιοχές που ακυρώθηκαν οι λαϊκές. Τα μήλα για παράδειγμα, έφτασαν από 80 λεπτά να πουλιούνται σήμερα 1,90 ευρώ. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από πουθενά.Είδαμε στα μέτρα άλλων χωρών να λένε, μέχρι 100 άτομα σε κλειστές αγορές, μέχρι 500 σε ανοιχτές. Ρωτώ, ποια αγορά είναι ασφαλέστερη για το καταναλωτικό κοινό;

Όσο για εμάς, τους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς που δουλεύουμε για ένα μεροκάματο, θα πεινάσουμε και εμείς και οι οικογένειές μας.Γενικά, άμα σταματήσει η λαϊκή αγορά θα πεινάσει πολύ κόσμος»

Όλη η επικαιρότητα