Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Ανοχή… τέλος – Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας!

«ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Β. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ

Καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει στις εκκλήσεις και στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου καθαριότητας Βαγγέλη Χριστοφόρου για στήριξη της προσπάθειας που επιτελείται με την ανάληψη των καθηκόντων του για τον καθαρισμό της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων  και πολύ περισσότερο στην διατήρηση της εικόνας προς όφελος των ίδιων των πολιτών!

Αν και μέσα σε 40 μέρες έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα καθαριότητας, δυστυχώς μια μερίδα πολιτών συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά για την προσπάθεια αυτή. Ήδη, έχουν καθαριστεί 30 σχολικές μονάδες, ρέματα, πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμοι και γειτονιές.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τις γειτονιές από τις σωρούς μπαζών, αντικειμένων, κλαριών ακόμη και δέντρων που υπήρχαν σχεδόν σε κάθε σημείο, λίγες μέρες μετά, πολλές φορές και λίγες ώρες αργότερα, τα σημεία γεμίζουν!

Χθες ο κ. Χριστοφόρου εξέφρασε την μεγάλη του λύπη για την μη ανταπόκριση των δημοτών στα καλέσματα για συμβολή σε αυτή την προσπάθεια, διαμηνύοντας ότι πλέον η Δημοτική Αστυνομία θα προβαίνει σε ελέγχους και όποιος εναποθέτει ανεξέλεγκτα αντικείμενα και μπάζα στους δρόμους θα καταγράφεται.

Ταυτόχρονα θα τεθεί σε ισχύ ο σχετικός κανονισμός καθαριότητας που έχει ψηφιστεί από το 2011 από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.

«Μέσα σε 40 μέρες έχουμε κάνει παρεμβάσεις που τις βλέπει και τις αναγνωρίζει η πλειοψηφία των πολιτών.  Δεν σταματάμε. Καθημερινά τα συνεργεία εργάζονται για να κάνουμε τον δήμο μας καθαρό και να τον διατηρήσουμε καθαρό. Ζητήσαμε την στήριξη αυτής της προσπάθειας από τους συμπολίτες μας, για τον ίδιο μας τον δήμο, για την πόλη και τα χωριά που ζούμε.

Δυστυχώς, μια μικρή μερίδα όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα, αλλά συνεχίζει αυθαίρετα να αφήνει μπάζα, σκουπίδια, αντικείμενα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς δίπλα από κάδους και σε άλλα σημεία.

Είχαμε ενημερώσει ότι για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να τηλεφωνούν στον τομέα καθαριότητας του δήμου, να συνεννοούνται με τους υπαλλήλους για τη μέρα που θα περάσει το αυτοκίνητο για την παραλαβή και την απομάκρυνσή τους.

Αυτό, μετά λύπης μου, δεν συμβαίνει. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και πλέον θα εφαρμοστεί ο κανονισμός. Η Δημοτική Αστυνομία θα κάνει ελέγχους και καλούμε και όποιους βλέπουν τέτοια περιστατικά να τα καταγγέλλουν.

Είναι λυπηρό, αλλά δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή. Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός με τα προβλεπόμενα πρόστιμα», δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον Τομέα Καθαριότητας στο τηλέφωνο: 26220 22554 και 26220 29712.

Όλη η επικαιρότητα