Ηλεία

Παραδόθηκε ο φάκελος του Χελωνίτη κόλπου στην Υπουργό Τουρισμού Ελ. Κουντουρά

Ακούστε το άρθρο

Η πρόταση του Κινήματος Χελωνίτη Κόλπου, για την παραχώρηση χρήσης δασικής παραλιακής έκτασης 1.100 στρεμμάτων στον δήμο Ήλιδας για 50 έτη, προκειμένου να αναπτυχθεί και να δημιουργηθεί εκεί Διεθνές Εναλλακτικό Δασικό Τουριστικό Χωριό Χελωνίτη Κόλπου και Ηλειακό Χωριό Απόδημου Ελληνισμού, υποβλήθηκε χθες στην Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε στο γραφείο της με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τους εκπροσώπους του Κινήματος Χελωνίτη Κόλπου, τον πρόεδρο κ. Διονύση Τσαούση, τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο και το ιδρυτικό μέλος κ. Δημήτρη Κράλλη και παρέλαβε το σχετικό πρότζεκτ, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τα όσα προβλέπονται να γίνουν στην περιοχή.

Τόσο ο Δήμαρχος Ήλιδας όσο και οι εκπρόσωποι της Ηλείας ανέλυσαν εκτενώς το σχέδιο που υπάρχει για την περιοχή και είναι γεγονός ότι η κα Κουντουρά όχι μόνο είδε θετικά την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά εμφανίστηκε ενθουσιασμένη από το όλο πλάνο.

Δεσμεύτηκε δε, να κάνει ενέργειες προκειμένου να υπάρξει επαφή και με τους υπόλοιπους συναρμόδιους Υπουργούς και με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο όπως έχει γίνει ήδη γνωστό απεστάλη σχετικό υπόμνημα προχθές με αίτημα να συμπεριληφθεί η πρόταση και να συζητηθεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα γίνει στην Πάτρα στις 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Σήμερα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση για το θέμα και με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελο.

Όλη η επικαιρότητα