Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Διοργάνωση εκδρομής-επίσκεψη φιλίας στο Δήμο Αργυροκάστρου

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Ήλιδας, σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, υπό την διεύθυνση του δασκάλου εικαστικών κ. Κρίστο Ντεφρίμ Χάσα, διοργανώνει εκδρομή – επίσκεψη φιλίας στο Δήμο Αργυροκάστρου.

Στην επίσκεψη θα συμμετέχει και η ομάδας ζωγραφικής του Παλαιοχωρίου Δήμου Πηνειού, στην οποία επίσης είναι δάσκαλος ο κύριος Χάσα.

Έπειτα από επικοινωνία που υπήρξε με τις αρχές του Αργυροκάστρου, στο πλαίσιο της επίσκεψης προγραμματίστηκε συνάντηση της αντιδημάρχου Οικονομικός κας Σταυρούλας Γκουβίτσα με την Δήμαρχο Αργυροκάστρου κα Ζαμίρα Ράμι, καθώς και με τον πρόξενο της Ελλάδας κ. Λάμπρο Κακίση, ενώ σε μια συμβολική κίνηση αποφασίστηκε να φυτευτούν δύο ελαιόδεντρα, τα οποία θα μεταφερθούν από τον δήμο μας στο Αργυρόκαστρο, ως ένδειξη φιλίας ανάμεσα στους δύο δήμους.

Στην σεμνή τελετή θα δοθούν στους εκεί φορείς βιβλία με την ιστορία της Αρχαίας Ήλιδας και αναμνηστικά δώρα, φιλοτεχνημένα από τον κ. Κρίστο Χάσα.

Οι επισκέπτες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της μονοήμερης εκδρομής, να δουν από κοντά το Κάστρο και την αγορά του Αργυροκάστρου, καθώς και να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τα έξοδα της επίσκεψης θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τους συμμετέχοντες σε αυτή.

Όλη η επικαιρότητα