Categories: WEB tvΗλεία

Δήμος Ήλιδας: Εντός της εβδομάδας η μεταφορά των υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις του παλαιού ΤΕΙ

Share

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται οι εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ στις σιδηροδρομικές γραμμές, με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης να αναφέρει πως η ολοκλήρωση της μεταφοράς των υπηρεσιών του δημαρχείου θα γίνει σταδιακά μέχρι και τα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Λυμπέρης τόνισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί της ενεργειακής αναβάθμισης δύο σημαντικών και κεντρικών δημοτικών κτιρίων της πόλης, του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου και της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, έχει κληθεί ο εργολάβος να προσκομίσει την εγγυητική επιστολή και να υπογράψει το συμφωνητικό για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο κτίριο του δημαρχείου.

Εντός εβδομάδας η μεταφορά στα παλαιά ΤΕΙ

Για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και η προετοιμασία των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενός χώρου στον οποίο καθημερινά δουλεύουν συνεργεία προκειμένου άμεσα οι χώροι να είναι έτοιμοι προς χρήση.

Μάλιστα, ο κ. Λυμπέρης εκτιμά πως εντός της εβδομάδας πολλές από αυτές τις εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και θα μεταφερθούν σταδιακά οι υπηρεσίες του διοικητηρίου (Σοχιά) στις συγκεκριμένες αίθουσες για να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση του κόσμου από εκεί, ενώ τόνισε πως θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την ολοκλήρωση των έργων στα δημαρχεία.

Μέχρι τέλος του 2023 η παράδοση του δημαρχείου

Σημαντική ωστόσο αναφορά έκανε και στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο διοικητήριο, όπου εντός του μήνα θα γίνει προέγκριση και τρόπος δημοπράτησης με χρόνο περαίωσης 9 μήνες.

Πρόσθεσε δε πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υπολογίζουν την ολοκλήρωση του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου μέχρι το τέλος του 2023, όπου εκεί θα στεγαστεί το γραφείο του δημάρχου, καθώς και Δημοτικό Μουσείο που θα αναδεικνύει την ιστορία της πόλης και αίθουσα εκδηλώσεων που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις κοινωνικού ή πολιτικού περιεχομένου.

«Η ραχοκοκαλιά της πόλης ομορφαίνει»

Επιπλέον, σημείωσε πως θα υπάρξουν και συμπληρωματικά κτίρια στη Σοχιά που θα στεγάσουν σημαντικές υπηρεσίες του δήμου όπως η δημοτική αστυνομία, οι υπηρεσίες διοίκησης, οικονομικών, τεχνικών υπηρεσιών κι άλλα. Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Λυμπέρης, ολοκληρώνεται ένα μέρος του σχεδιασμού που υπάρχει, το οποίο θα πλαισιωθεί από την αναβάθμιση του άξονα της Σοχιάς που ξεκινά από το Δημοτικό Στάδιο και καταλήγει στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας.

«Έτσι θα έχουμε ένα κεντρικό άξονα, την ραχοκοκαλιά της πόλης, που θα έχει την τριλογία των δημοτικών καταστημάτων μαζί με το αθλητικό κέντρο και το 2ο Λύκειο και ένα μικρό αθλητικό χώρο που θα δημιουργηθεί εκεί. Αυτός θα είναι και ο χαρακτήρας της πόλης. Με 2,5 χιλιόμετρα περίπου, με δρόμο υψηλής αισθητικής, με φυτεύσεις στην πλατεία Μπελογιάννη και αλλού, με πλακοστρώσεις στις κεντρικές οδούς Ερμού και Καλαβρύτων, με σιντριβάνια και άλλα καλλωπιστικά» κατέληξε ο κ. Λυμπέρης.