Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Κλειστές οι κοινωνικές δομές εν μέσω κοροναϊού!

Προσφυγή στην Δικαιοσύνη από τον αντιδήμαρχο Ήλιδας Α. Μπούρα –Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Κλειστά εδώ και αρκετές μέρες είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Ήλιδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους οικονομικά αδύναμους και τις ευπαθείς ομάδες. Μάλιστα, έπαψε και το συσσίτιο που διενεργούνταν από ΜΚΟ, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται πλέον από τις δομές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Το πρόγραμμα για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του συσσιτίου  υλοποιείται από συγκεκριμένη  ΜΚΟ, η οποία εν μέσω κορονοϊού έδωσε άδεια στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων δομών!

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας  κ. Αβραάμ Μπούρας έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην Εισαγγελία Αμαλιάδας κατά της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση από την πλευρά της Εισαγγελέως έχει «προχωρήσει» και τις επόμενες μέρες ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις, αφού πρόκειται για κοινωνικά προγράμματα που οι ωφελούμενοι τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διαθέτει τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, βιβλία κλπ.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Πλέον, οι ωφελούμενοι πέραν του συσσιτίου, που επανάρχισε ο δήμος, αδυνατούν να έχουν παροχές σε είδη και σε φάρμακα, με ότι αυτό συνεπάγεται στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητά τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπούρας χαρακτήρισε αδιανόητη αυτή την απόφαση της ΜΚΟ να δώσει άδειες σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, αναμένοντας, όπως τόνισε, να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις για να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Πάντως, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Η παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου μιλά για αδικαιολόγητο κλείσιμο των συγκεκριμένων δομών, σε μια πολύ δύσκολη εποχή λόγω του ιού, κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι «με λάθος χειρισμούς θέτει εν’ αμφιβόλω την λειτουργία των συγκεκριμένων δομών», ενώ σε κίνδυνο τίθεται, όπως τονίζεται η χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά και θέσεις εργασίας. Καλεί δε, την δημοτική αρχή να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο, αλλά και για άλλα θέματα που «τρέχουν» στον δήμο.

Όλη η επικαιρότητα