Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Νερό… ούτε για δείγμα στην Κεραμιδιά

Ακούστε το άρθρο

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κεραμιδιάς του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού λένε το νερό- νεράκι.

Με το πρόβλημα της έλλειψης νερού είναι αντιμέτωπες τέσσερις οικογένειες που έχουν τις κατοικίες τους στην θέση ‘Χάνια’ Κεραμιδιάς.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι έχουν την ατυχία να βρίσκονται τα σπίτια τους υψομετρικά λίγο πιο ψηλά από το υπόλοιπο χωριό, με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να ξεμένουν από νερό αφού εξαιτίας της υπερκατανάλωσης δεν επαρκεί για να φθάσει σε αυτό το σημείο.

Στο απροχώρητο

Τον τελευταίο μήνα ειδικά η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, καθώς οι βρύσες των σπιτιών στερεύουν σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου. Είναι ελάχιστες οι ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας που τρέχει λίγο νερό από τις βρύσες και αυτό με το σταγονόμετρο, μετατρέποντας σε μαρτύριο την καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Βλάσης Ρούτσης, ο οποίος αν και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα επισκέπτεται συχνά- πυκνά το σπίτι του πατέρα του στο χωριό, το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι.

«Θέλω να καταγγείλω τις καθημερινές διακοπές νερού που  συμβαίνουν σχεδόν στο σύνολο της ημέρας και ειδικά αυτήν την περίοδο που είναι απαραίτητο όχι μόνο για τα βασικά και αυτονόητα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αφενός γιατί είμαστε υψομετρικά πιο ψηλά από το υπόλοιπο χωριό αφετέρου γιατί γίνεται αλόγιστη χρήση και πότισμα περιβολιών από αυτό το δίκτυο» ανέφερε ο κ. Ρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι η αλόγιστη χρήση νερού έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει η στάθμη του υδραγωγείου και έτσι δεν υπάρχει ούτε επάρκεια, ούτε πίεση για να φθάσει το νερό στο συγκεκριμένο σημείο.

Καταγγέλλει επίσης ότι πολλές φορές έχει διαπιστωθεί ότι είναι κλειστή η βάνα που διοχετεύει το νερό προς το συγκεκριμένο σημείο.

Ούτε για τα στοιχειώδη

«Μαζεύουμε νερό με μπουκάλια για να κάνουμε μπάνιο. Αγαπάμε τον τόπο μας και ερχόμαστε στο χωριό, αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Πρέπει να κάνουν κάτι» σχολιάζει η κα Αργυρή Ρούτση.

Οι κάτοικοι που διαμένουν στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη χωρίς νερό και παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς τον πρόεδρο του χωριού και τους υπευθύνους του δήμου, δεν μπορούν να βρουν λύση.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Γίνεται κατάχρηση του νερού στο χωριό από όσους ποτίζουν και δεν μπορεί να φθάσει σε εμάς. Έχω κάνει παράπονα στον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, στον πρόεδρο, αλλά δεν έχω βρει ανταπόκριση. Η νύφη μου έχει νεογέννητο και δεν μπορεί να το πλύνει. Θα αναγκαστώ να πάω στον Εισαγγελέα» τόνισε ο κ. Γιώργος Ρούτσης, ο οποίος αναμένει έστω και τώρα τους αρμοδίους για να δώσουν λύση.

Όλη η επικαιρότητα