Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Δήμος Ήλιδας: Παραλήφθηκαν οι σάκοι με το εκλογικό υλικό

Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου και ο δήμος Ήλιδας κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς.

Χθες στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο έγινε η παραλαβή των σάκων με τα ψηφοδέλτιο και το λοιπό εκλογικό υλικό. Πρόκειται για τρεις ξεχωριστούς σάκους επί της ουσίας, καθώς υπάρχουν αυτοί που περιλαμβάνουν το εκλογικό υλικό για τις δημοτικές- τοπικές εκλογές, οι σάκοι με το υλικό για τις περιφερειακές εκλογές και οι σάκοι με το υλικό για τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, από τον δήμο Ήλιδας ξεκίνησε από χθες και η προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων. Χθες στήθηκαν κάλπες και παραβάν στα εκλογικά τμήματα στις Δημοτικές Κοινότητες και σήμερα θα ετοιμαστούν τα εκλογικά τμήματα της Αμαλιάδας.

Τμήματα και κάλπες

Συνολικά στον δήμο Ήλιδας θα λειτουργήσουν 143 εκλογικά τμήματα. Τα 66 από αυτά θα είναι στην πόλη της Αμαλιάδας, τα 50 στις Δημοτικές Κοινότητες της Αμαλιάδας και τα 27 στην Δημοτική Ενότητα της Πηνείας.

Τα 63 εκλογικά τμήματα αφορούν τις ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές, τα 63 τις δημοτικές εκλογές και τα 17, στις μικρές δημοτικές κοινότητες, θα είναι μεικτά.
Να σημειωθεί ότι για την διεξαγωγή των εκλογών θα στηθούν 320 κάλπες και παραβάν!
Το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας σήμερα θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το ίδιο και αύριο Σάββατο, καθώς αναμένονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την παραλαβή των σάκων με το εκλογικό υλικό και την Κυριακή θα είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Ήδη έχουν τοιχοκολληθεί και οι καταστάσεις με τα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ενημερώνονται οι εκλογείς σε ποια τμήματα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της αύξησης των εκλογικών τμημάτων, οι περισσότεροι εκλογείς θα ψηφίσουν σε διαφορετικά τμήματα από αυτά που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, γι’ αυτό και καλό είναι να ενημερωθούν εγκαίρως για να μην υπάρξουν προβλήματα την Κυριακή, ενώ μπορούν να εισέρχονται στην σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και στην ειδική εφαρμογή ‘Μάθε που ψηφίζεις’, πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους για να δουν αυτομάτως το εκλογικό τμήμα που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Από το πρωί έως το βράδυ θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο και το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, καθώς θα ξεκινήσουν να παρουσιάζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για να παραλάβουν τους διορισμούς τους.

Όλη η επικαιρότητα