Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2019-2020

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Ήλιδας ανακοινώνει την συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2019-2020.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να καλυφθούν οι ανάγκες και να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας την οποία βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες.

Αρχικά θα παρέχοντα δωρεάν μαθήματα στους μαθητές του Λυκείου, ενώ στη συνέχεια (ανάλογα με τον αριθμό των εθελοντών εκπαιδευτικών) το πρόγραμμα θα καλύψει και τις ανάγκες των μαθητών του Γυμνασίου.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Γι’ αυτό το σκοπό καλούνται, όσοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, συνταξιούχοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι) επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη προσπάθεια αυτή και τη φετινή χρονιά, να δηλώσουν συμμετοχή. Οι αδιόριστοι καθηγητές πρέπει να προσκομίσουν πτυχίο ή τίτλο σπουδών.

Επίσης δύναται να καταθέσουν αίτηση και οι επί πτυχίω φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτηση που θα καταθέσουν και την αναλυτική τους βαθμολογία από την γραμματεία της σχολής. Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παραδίδονται στο χώρο του 1ου Γυμνασίου κατά τις απογευματινές ώρες, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Τις αιτήσεις οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τις παραλάβουν σε έντυπη μορφή από το Δημαρχείο του Δήμου Ήλιδας (Φιλικής Εταιρείας 6, Γραφείο Δημάρχου), οι οποίες είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ήλιδας www.dimosilidas.gr . Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δύνανται να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο email: gram.dhm.ilidas@amaliada.gr

Τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς μαζί με την αίτηση είναι τα παρακάτω:

Πιστοποιητικό γεννήσεως του μαθητή ή φωτοτυπία ταυτότητας

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης ή εκκαθαριστικού σημειώματος

Υπεύθυνη δήλωση για την εργασιακή κατάσταση (του γονέα) ή φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (του γονέα)

Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς μαθητών θα κατατίθενται στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, Φιλικής Εταιρείας 6, Γραφείο Δημάρχου, κατά τις πρωινές ώρες 09:00 –14:00.

Η εξυπηρέτηση των μαθητών θα γίνει ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, ξεκινώντας κατά προτεραιότητα από την τάξη της Γ΄ Λυκείου.

                                                                                   

Όλη η επικαιρότητα