Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Πηνείας

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους προέδρους των κοινοτήτων
Ακούστε το άρθρο

Η νέα Αντιπυρική Περίοδος που ξεκινά την 1η Μαΐου και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πυρκαγιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 στο πρώην Δημαρχείο Πηνείας στο Σιμόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Πηνείας κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας κ. Γιώργου Κωνσταντακόπουλου,   του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κώστα Χριπάτσιου και των Προέδρων Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  έγινε ειδική αναφορά  στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν και φέτος (καθαρισμοί οικοπέδων, αγροτικών οδών κλπ) βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη των πυρκαγιών, τη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης και αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων και κυρίως τονίστηκε η επαγρύπνηση όλων των φορέων σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους προέδρους των κοινοτήτων, οι οποίοι κλήθηκαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης, ενώ τέθηκαν και άλλα ζητήματα για ενημέρωση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας κ. Γιώργου Κωντσταντακόπουλου.

Όλη η επικαιρότητα